Dankort-kunder skal se sig for

Mange bække små løber op anseelige summer. Derfor er der god grund til at holde øje, når du betaler med dankort hos bageren eller i kiosken

Det er særligt mindre handlende, hvor personalet selv skal taste beløbet ind, at dankortkunder alligevel kommer til at betale den ellers afskaffede 25-øre. (Foto: Nationalbanken)
Det er særligt mindre handlende, hvor personalet selv skal taste beløbet ind, at dankortkunder alligevel kommer til at betale den ellers afskaffede 25-øre. (Foto: Nationalbanken)

Maja Lund smutter tit lige omkring bageren på Køgevej i Roskilde, hvor hun køber en croissant og en juice.

- Croissanten koster 9,25 og prisen for juicen er 10,50 krone. Det giver i min verden en pris på 19,75 kroner, men alligevel trækker bageren 20 kroner på mit dankort, fordi ekspedienten runder beløbet ulovligt op, siger Maja Lund til ekstrabladet.dk.

Den ulovlige afrunding betyder, at Maja Lund hver gang hun betaler morgenmaden med sit dankort, får 'stjålet' 25 øre – noget, der i længden løber op, når det samme også sker i kiosken, hos købmanden eller slagteren.

- I alt mister jeg omkring 10 kroner om ugen på den måde, og når jeg siger det i butikkerne, svarer personalet bare, at det er kassen, der selv runder op. Men det er jo de ansatte selv, der taster beløbet ind i dankort-terminalen, siger Maja Lund.

Forbrugerombudsmand indskærper
I efteråret 2008 forsvandt kobbermønten til 25-øre fra kasseapparaterne, men ikke fra priserne. Her et halvt års tid senere, er der altså stadig nogle forretninger, der ikke kan finde ud af at skelne mellem betaling med klingende mønt kontra elektroniske overførsler, der kan ende på det øre-antal, det skal være.

Sidste år kørte blev et rekordår for PBS, hvor danskerne kørte dankortet gennem mere end 2.500 millioner gange. Dermed har danskerne verdensrekorden i at bruge betalingskort, viser en opgørelse fra PBS.

Så sent som i sidste uge var Forbrugerombudsmanden ude med en påmindelse om, at det er ulovligt at runde op ved betalinger med dankort. Det har han også bedt Dansk Erhverv og DI Handel indskærpe overfor sine medlemmer.

Får du heller ikke noget for den sidste 25-øre? Er du også ude for, at personalet runder forkert op, når du betaler med dankort, så skriv din historie herunder eller deltag i afstemningen til højre.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen