Fastlås prisen på naturgas nu

Prisen for gas ligger lige nu meget lavt. Derfor kan man spare penge ved at låse prisen for naturgas fast, råder Dong Energy

Fastlås prisen på Naturgas nu, så er der udsigt til at spare penge, lyder rådet fra Dong Energy. (Foto: Finn Frandsen)
Fastlås prisen på Naturgas nu, så er der udsigt til at spare penge, lyder rådet fra Dong Energy. (Foto: Finn Frandsen)

Tusindvis af elkunder hos Dong Energy har den seneste måneds tid reageret på de historisk lave elpriser og låst elprisen fast for de kommende år.

Nu er der også god grund til at reagere som gaskunde, for priserne har ikke været lavere siden 2005. Det oplyser Dong Energy.

Den gunstige prisudvikling på olie samt en ekstraordinær prisnedsættelse betyder, at det kan være en god idé at fastlåse sin pris på naturgas lige nu.

- Vi kan ikke spå om, at markedsprisen på gas vil stige eller falde i løbet af de næste måneder. Men hvis man ønsker sikkerhed i sit budget, anbefaler vi at låse prisen fast med et fastprisprodukt, siger Dong Energys salgs- og marketingdirektør, Bo Lundberg.

Udskift det gamle oliefyr
Med de seneste prisfald er springet op til olien blevet større. I februar var naturgassen cirka 1,10 krone lavere end prisen for den tilsvarende energimængde i olie. Så familien med oliefyr betaler godt 1800 kroner mere om året end familien med naturgas.

Samlet viser beregninger, at en familie på fire personer, der bor i et parcelhus på 140 kvadratmeter, kan spare henholdsvis 25 og 40 procent ved at udskifte det gamle oliefyr eller elvarmen med et moderne naturgasfyr.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere