Kunder anklager sparekasse for svig

Løkken Sparekasse har tabt på store ejendomsprojekter og får nu hjælp hos staten. Samtidig anklager kunder sparekassen for svig

Løkken Sparekasse modtager nu hjælp fra staten - og samtidig anklager kunderne sparekassen for at svigte dem (foto: colourbox)
Løkken Sparekasse modtager nu hjælp fra staten - og samtidig anklager kunderne sparekassen for at svigte dem (foto: colourbox)

Løkken Sparekasse har indgået en rammeaftale med det statslige selskab Finansiel Stabilitet, der nu holder hånden under sparekassen. Alle indlån og andre simple fordringer er dækket af den statslige garantiordning, mens sparekassens garantikapital må anses for tabt, oplyser Løkken Sparekasse.

Imens føler en række kunder sig ført bag lyset af Løkken Sparekasse og risikerer at miste flere hundrede tusinde kroner. De siger, at sparekassen har gjort dem til garanter uden at spørge dem først. Nu har flere af kunderne henvendt sig til advokat Jens Saabo fra Aalborg, der har konstateret, at Sparekassen ikke har givet kunderne de oplysninger, de har krav på, inden sparekassen gjorde dem til garanter:

- De har ikke skrevet under, de har ikke fået udleveret vedtægter, de har ikke fået beskrivelser af, hvordan sparekassen håndterer deres indskud, siger Jens Saabo til P4 Nordjylland.

Sparekasse kan gå konkurs
Advokat Jens Saabo mener, at kunderne har en god sag. Men talsmanden for sparekassen, bestyrelsesmedlem Knud Rødbro har svært ved at tro, at kunder skulle være gjort til garanter uden at være informeret om følgerne.

- Jeg kan kun sige, at personalet har fået instrukser om at give ganske tydelig information om, at hvis man ønsker pengene sat ind på en garantikonto til den ekstra høje rente, så giver man også sikkerhed for bankens økonomi, siger Knud Rødbro til P4 Nordjylland.

Privatkunder får deres penge
Da sparekassen ikke længere overholder kravet til solvens, er der mandag indgået en rammeaftale med det statslige selskab Finansiel Stabilitet, der foreløbig holder den kriseramte sparekasse flydende.

Løkken Sparekasse er medlem af Det private Beredskab, er sparekassen dækket af den statslige garantiordning, og alle indlån og andre simple fordringer er dermed fuldt ud dækket. Det betyder, at alle privatkunder, erhvervskunder samt finansielle kreditorer har fuld sikkerhed for deres tilgodehavender - bortset fra garantikapitalen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen