22 netbank-indbrud på tre måneder

Se hvor meget, det er lykkedes de cyberkriminelle at stjæle fra netbankerne de seneste tre måneder

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

I årets første tre måneder er det lykkedes for cyberkriminelle at stjæle i alt 380.761 kroner ved indbrud i danske netbanker.

Dermed er antallet af netbank-indbrud faldet siden samme periode sidste år, viser en ny statistik fra Finansrådet.

Se også: Danske netbanker er fyldt med sikkerhedshuller

Kriminelle med mindre succes
Statistikken viser nemlig, at det i otte tilfælde er lykkedes for hackerne at slippe afsted med penge, mens der var tale om 10 succesfulde netbank-indbrud sidste år. I år har Finansrådet i alt registreret 22 netbank-indbrud, men i de 14 tilfælde er det altså ikke lykkedes for hackerne at slippe afsted med at overføre penge.

Det stjålne beløb er ifølge Finansrådets tal langt mindre end i den tilsvarende periode i fjor. I første kvartal 2012 blev der nemlig stjålet hele 2,3 millioner kroner.

Se også: Eksperter efter NemID-angreb: Det bliver værre endnu

Netbanker reagerer hurtigere
Faldet i antallet af netbank-indbrud skyldes, at danske netbanker har reageret hurtigt på angreb, siger sikkerhedskonsulent fra it-sikkerhedsfirmaet CSIS Peter Kruse til it-sitet Version2.

- Vi har dels været aggressive og har fået skudt command-and-control-serverne ned hurtigt. Det har gjort det til at stort irritationsmoment at angribe Danmark, fordi vi har gjort alt, hvad vi kan, for at få dem ned. Senest har vi taget et stort botnet ned, og dét, at reagere på angreb og lukke for botnet, har en stor effekt, uddyber Peter Kruse over for Version2.

I hele 2012 blev danske bankkonti i alt lænset for knap 6,3 millioner kroner under i alt 56 succesfulde indbrud. I alt lykkedes det i 2012 hackere at trænge ind i danske netbanker 199 gange.

Se også: Hackergruppe: Vi nedlagde NemID for 10 dollars

0 kommentarer
Vis kommentarer