Ugen i Aktieland: Nu gik det lige så godt

Der er ny uro på aktiemarkedet efter store stigninger

Der er uro i aktieland, men det er ikke dommedag endnu, vurderer aktieekspert Martin Lykke. (Foto: Thomas Borberg)
Der er uro i aktieland, men det er ikke dommedag endnu, vurderer aktieekspert Martin Lykke. (Foto: Thomas Borberg)

Jeg var i den forløbne uge på en lille rundtur i det nordøstlige USA, og faldt på en tankstation over det ansete magasin The Economists forside: Wall Street is back. Det skulle egentlig have været overskriften på denne klumme, men bedst som alt ånder fred og ro på aktiemarkedet, så opstår der uro.

Den fornyede uro skyldes, at aktiemarkedet lige i øjeblikket er som en narkoman, der får gratis stoffer af det offentlige. Aktiemarkedet holdes nemlig oppe af, at centralbankerne i verden trykker penge som aldrig før, og blot den mindste usikkerhed om trykkeriet af penge fortsætter, får det markedet til at svinge kraftigt.

I den forløbne uge skabte den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke usikkerhed om, hvad den amerikanske centralbank vil gøre på sigt med hensyn til at trykke penge - og det sendte aktierne ned.

Vestas klarer sig imponerende godt på aktiemarkedet - det samme gør smykkefirmaet Pandora. (Foto: Thomas Borberg) Dine Penge Ugen i Aktieland: Comeback til folkeaktierne

Derfor skal man som privat investor især holde øje med udtalelser omkring det i den kommende tid: Fortsætter trykkeriet med at presse penge, eller stopper det op? Det er nu det store spørgsmål.

Robust marked
Min personlige holdning er, at man fra central side ikke vil tillade, at aktiemarkedet falder alt for meget tilbage. Man har simpelthen besluttet at holde en hånd under spekulanter og investorer i aktiemarkedet. Så uro eller ej: Wall Street er tilbage.

Det skyldes især, at for at få gang i den generelle økonomi igen, så skal der opnås stabilitet på aktiemarkedet – ingen finansiel stabilitet, ingen ny vækst.

Derfor har den amerikanske centralbank flere gange sagt, at det især er antallet af arbejdsløse der afgør, om man bliver ved med at trykke penge eller stopper.

Aktieeksperten Martin Lykke, NPinvestor.dk har gjort det igen. I 2011 vandt han over Side 9 pigen og nu har han igen slået markedet! (Foto: Jakob Jørgensen) Dine Penge Aktieekspert Martin Lykke ramte plet igen!

Det siger sig selv, at man ikke kan blive ved med at trykke nye penge. Men indtil videre har det været en succes, for det har blandt andet afbødet de negative virkninger af, at bankerne ikke låner så mange penge ud som tidligere.

Det er derfor efter min mening ikke tid til dommedagsteorier. Aktierne kan godt falde lidt tilbage, men sådan er markedets natur. Der er aldrig konstant fremgang i aktiemarkedet.

Så sæt dig tilbage og nyd kampen på aktiemarkedet – og har du nye penge, som du skal investere i markedet, så afvent lige og se, om der ikke kan komme bedre muligheder i de kommende uger frem for at kaste sig ind i kampen lige nu. Penge brænder ikke hul i lommerne, men vær alligevel klar til at investere, når du mener, det er det rigtige tidspunkt.

[[[[[

Finansmanden Martin Lykke, der i Danmark er medejer af npinvestor.dk og npforex.com, vil hver uge komme med sine kommentarer til, hvad der sker på aktiemarkedet.

Det sker under overskriften 'Ugen i Aktieland'.

Martin Lykke har de seneste 20 år beskæftiget sig med de finansielle markeder, hvoraf de seneste syv år har været fra verdens finansielle centrum, London. Via npinvestor.dk kan man som aktie-interesseret følge daglige nyheder og som det eneste sted i Danmark gratis se aktiekurser i realtid.

]]]]]
0 kommentarer
Vis kommentarer