Se de billigste boligområder i Kbh og Aarhus

Der er omkring en million kroner i forskel for samme type lejlighed i de dyreste og billigste boligområder i storbyerne. Se hvor du får mest for pengene

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

For studerende og andre tilflyttere til storbyerne kan det være svært at overskue, hvor man skal bosætte sig - og ikke mindst hvor man har råd til at bo.

Nu har Boligsiden.dk gjort det nemmere ved at beregne de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for hver enkelt bydel i København og Aarhus.

Se også: Her er de hotteste huse lige nu

Discount-områder i Kbh
På baggrund af salget af ejerlejligheder i løbet af de første måneder af 2013 har Boligsiden.dk set på, hvor meget de gennemsnitlige kvadratmeterpriser varierer de forskellige bydele imellem i landets to største byer. På grund af utilstrækkeligt datagrundlag har det ikke været muligt at beregne præcise tal for landets øvrige byer.

Tallene giver en god indikation på, hvor det lige nu er allermest hipt af bo, og hvor man med fordel kan slå sig ned, hvis pengepungen ikke svumler, og postnummeret er underordnet. Er man eksempelvis ligeglad med, om man skal cykle lidt længere til Rådhuspladsen, er området Sundbyvester i København S et fund for pengene. Her er de gennemsnitlige kvadratmeterpriser nemlig på 18.798 kroner, mens den mere trendy bydel Christianshavn ikke langt derfra pumper priserne helt op på 31.924 kroner per kvadratmeter. For en gennemsnitlig lejlighed på 86 kvadratmeter er prisforskellen på de to nærliggende bydele over en million kroner eller mere præcist 1.128.836 kroner.

Se også: Her er chancerne for boligsalg størst

Se dig for
- Vil du bo i København, og er budgettet stramt, skal du se dig for, før du går på boligjagt. Vil du bo på Christianshavn eller i Indre By, skal du nemlig vide, at priserne her ligger på over 30.000 kroner per kvadratmeter i gennemsnit. Så synes du, det er i overkanten, så skal du udleve dine hipsterdrømme andre steder, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Ud over Sundbyvester er Vigerslev, det tætteste du kommer på København, hvis du har en slunken pengepung. Området hører godt nok mere under Valby, men priserne er til gengæld på kun 16.000 kroner per kvadratmeter. Nørrebro, som tidligere var Københavns hippeste bydel, er nu udkonkurreret af Vesterbro, og priserne ligger i dag på knap 23.000 kroner per kvadratmeter. Til gengæld har priserne i den tidligere billige bydel Sydhavnen stille og roligt sneget sig op på 29.000 kroner per kvadratmeter.

Vagthund Her får du størst prisnedslag på boliger

Billige Brabrand
I landets andenstørste by er prisforskellene lige så store. I Aarhus' dyreste bydel Aarhus N. ligger de gennemsnitlige kvadratmeterpriser nemlig på 25.777 kroner, mens man i den billigste bydel Brabrand blot skal betale 14.511 kroner per kvadratmeter. For en gennemsnitlig lejlighed på 86 kvadratmeter giver det en prisforskel på 968.876 kroner.

Vælger man at flytte knap så langt uden for centrum - nemlig til Åbyhøj - kan man nøjes med at 18.748 kroner per kvadratmeter, mens kvadratmeterpriserne i Aarhus C ligger på 25.672 kroner. Det giver en prisforskel på knap 600.000 kroner for en gennemsnitlig lejlighed i hver af de to bydele.

Du kan se kort med de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for henholdsvis København og Aarhus herunder.

Se også: Her er Danmarks dårligste ejendomsmæglere

0 kommentarer
Vis kommentarer