iZettle: Vi forstår ikke VISA-boycot

Billigt alternativ til bankernes kostbare dankort-terminal er blevet blokeret i Danmark, Norge og Finland - men iZettle må stadig tage VISA-kort i Sverige, siger firmaet

Uden godkendelsen fra VISA kan du fra på onsdag kun bruge et MasterCard eller Diners hos butikker, der bruger betalingsløsningen iZettle. (PR-foto)
Uden godkendelsen fra VISA kan du fra på onsdag kun bruge et MasterCard eller Diners hos butikker, der bruger betalingsløsningen iZettle. (PR-foto)

DEBAT UNDER ARTIKLEN: Hvad mener du om, at bankerne bestemmer så meget over vores betalinger?

Fra på onsdag er det slut med at bruge sit VISA-kort, hvis din lokale pølsemand eller kaffeshop bruger betalingsløsningen kaldet iZettle.

I dag tester og bruger flere tusinde butikker over hele Norden ellers systemet, der med en lille gadget kan gøre en iPhone eller en iPad til en 'dankort-terminal'. Men nu har VISA pludselig besluttet, at det svenske firma ikke må tage imod betalinger længere:

- Vi ved faktisk ikke, hvorfor VISA blokerer for os, forklarer stifter og direktør i iZettle, Jacob de Geer, på telefonen til ekstrabladet.dk.

MOBIL.NU: iZettle sat politisk på plads

Firmaet har gennem nogle uger forhandlet med VISA, der i denne uge endegyldigt satte en stopper for brug af kortet i iZettle. Så fra på onsdag lukkes adgangen i Danmark, Norge og Finland. Men i Sverige kører løsningen videre.

- VISA siger til os, at vi kun kan bruge kortet i Sverige, siger Jacob de Geer, der er meget uforstående over for beslutningen.

- iZettle forsøger at 'demokratisere' betalingen, så alle nemt kan tage imod betalingskort. Og vi har ingen interesse eller ønske i at konkurrere med de store som NETS i Danmark. Så 7-Eleven vil fortsat bruge de normale terminaler. Vi har bare opfundet en løsning, som gør det nemt for de mindste forretninger.

iZettle: Ikke dødsstødet for os
I Danmark har reaktionerne på VISA-beslutningen i dag været vrede. Flere reaktioner på Twitter handler om, at det er bankerne, der står bag snigangrebet på iZettle.

Selv om Jacob de Geer anerkender, at bankerne har stor indflydelse og ejerskab i VISA, så nægter han at tro, at det kan være begrundelsen:

- Mine spekulationer er lige så gode som andres. Men jeg kan ikke forstå, hvis VISA og deres ejere forsøger at undertrykke en løsning som vores, der gør det nemmere at være forbruger.

- Andre skriver på Twitter i dag, at det her er dødsstødet til iZettle. Er du enig i den betragtning?

- Når man laver en iværksættervirksomhed som vores, så støder man ofte på modstand. Men vi skal nok klare det, svarer Jacob de Geer.

- Naturligvis er jeg ked af, at vi ikke kan tilbyde vores kunder en VISA-løsning fra på onsdag, men iZettle tager fortsat MasterCard og Diners i Danmark.

VISA: Vi har ikke godkendt dem
iZettle ved ikke, hvornår VISA igen kan bruges i deres betalingsløsning. Men svarene fra PR-afdelingen hos VISA Europa giver ikke umiddelbart meget håb for firmaet:

'VISA Europa undersøtter udviklingen af nye apparater, som små butikker - der ikke før har modtaget kreditkort - kan bruge. Men vi har ikke accepteret, at VISA bruges på iZettles platform, da deres apparat ikke lever op til vores standarder,' lyder det skriftlige svar til ekstrabladet.dk

Jacob de Geer fra iZettle afviser, at firmaets betalingsmodul ikke lever op til standarderne. Og han hæfter sig ved, at VISA ifølge ham fortsat accepterer, at iZettle tager imod kortet i Sverige.

Men også her levner svaret fra PR-afdelingen hos VISA Europa ikke meget håb om et fremtidigt samarbejde:

'Vi er klar over, at nogle VISA-transaktioner er blevet godkendt på deres apparat. Det taler vi fortsat med dem om,' lyder svaret fra VISA Europe.

1 af 2 Jacob de Geer har stiftet iZettle, som han i dag også er direktør for. Han forstår ikke, hvorfor VISA nu har afbrudt samarbejdet med det billige alternativ til bankernes dyre dankort-terminal. (PR-foto)
2 af 2 Uden godkendelsen fra VISA kan du fra på onsdag kun bruge et MasterCard eller Diners hos butikker, der bruger betalingsløsningen iZettle. (PR-foto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen