Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Blokeret: Hårdt slag mod bankernes konkurrent iZettle

Billigt alternativ til bankernes dankort-terminaler får dødsstødet af VISA - fra på onsdag kan du ikke betale med VISA-kort i butikker, der bruger iZettle

Den lille kortlæser fra iZettle passer (snart) til både udvalgte Android-apparater og allerede nu til iOS-apparater som iPhone og iPad. Men fra på onsdag er det slut med at betale med VISA-kort. Det gør i realiteten tjenesten ubrugelig for de fleste danske kunder - medmindre de har et Diners-kort. (PR-foto)
Den lille kortlæser fra iZettle passer (snart) til både udvalgte Android-apparater og allerede nu til iOS-apparater som iPhone og iPad. Men fra på onsdag er det slut med at betale med VISA-kort. Det gør i realiteten tjenesten ubrugelig for de fleste danske kunder - medmindre de har et Diners-kort. (PR-foto)

DEBAT UNDER ARTIKLEN: Hvad mener du om, at bankerne bestemmer så meget over vores betalinger?

Flere tusinde små og mellemstore butikker i Danmark har for længst taget alternativet iZettle til sig: Det er en lille gadget, du sætter til din telefon - og vupti, så kan du tage imod betalingen for en kop kaffe eller afslutte handlen på det lokale loppemarked.

Men fra på onsdag er det slut med at tage imod et af danskernes foretrukne kreditkort VISA.

'På grund af en ændring i politikken hos VISA Europa har vi ikke andre muligheder end at stoppe med at tage imod VISA-kort i Danmark, Finland og Norge fra 1. august,' skriver Jacob de Geer, der er direktør og stifter af iZettle.

MOBIL.NU: iZettle sat politisk på plads

Fordelen ved iZettle har blandt andet været, at forretningerne lynhurtigt kan komme i gang med systemet - og uden at skulle investere mange tusinde kroner i automater og dataforbindelser. Dog har selve udgiften pr. transaktion været højere end normalt.

LÆS OGSÅ: Kør dankortet gennem iPaden

I praksis betyder 'den nye politik' hos VISA, at det kan lykkes at tage luften ud af en succes, der har givet blandt andet de danske banker panderynker. For når de forretningsdrivende dropper dankort-terminalen fra selskabet NETS, så er der mindre penge i gebyrer til ejerne af NETS som netop er en række store banker.

NETS ejes således af blandt andet af Danske Bank og Nordea.

I Danmark er iZettle ellers blevet taget så godt imod hos de mindre forretninger, at firmaet bag kortlæserne har haft problemer med at følge med efterspørgslen.

TV: Nu kan du kræve penge ind med iPhone

OPDATERET: Men fra på onsdag er det kun kunder med Diners-kort og MasterCard, der kan betale via iZettle i Danmark. VISA-kunderne må i stedet gå til forretninger, der fortsat er tilsluttet bankernes firma NETS.

Her er hele meddelelsen fra iZettle (på engelsk):

'Dear iZettlers,

We are sorry to report that based on a policy decision by Visa Europe, we have no choice but to stop processing Visa card payments in Denmark, Finland and Norway on August 1.

Please know that we will continue to accept MasterCard in addition to American Express cards in Finland, and Diners Club cards in Denmark and Norway, so for now those are the cards you’ll need to ask your customers to pay with. We hope we can bring Visa card acceptance back to Denmark, Finland and Norway shortly and will of course keep you posted on the development.

Thank you for your ongoing support and use of the iZettle mobile payments service. We very much appreciate your business and hope iZettle will still prove a valuable service for you.

We wish you a pleasant summer and hope to be back to you soon with news that we’ve resolved this disappointing situation.

Best wishes, Jacob de Geer, CEO'

1 af 2 Stifteren af iZettle, Jacob de Geer, har fået et alvorligt nederlag, efter VISA fra på onsdag nægter at tage imod betalinger på hans alternativ til dankort-betalingsautomater. (PR-foto)
2 af 2 Den lille kortlæser fra iZettle passer (snart) til både udvalgte Android-apparater og allerede nu til iOS-apparater som iPhone og iPad. Men fra på onsdag er det slut med at betale med VISA-kort. Det gør i realiteten tjenesten ubrugelig for de fleste danske kunder - medmindre de har et Diners-kort. (PR-foto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen