Familien får ikke en krone, hvis du dør

Flere danskere forventer, at forsikringen betaler i tilfælde af død. Men mange har ikke den korrekte forsikring

Sørg for at have styr på din livsforsikring, før det er for sent. Din ulykkesforsikring dækker nemlig kun, hvis du mister livet ved en ulykke. (Foto: Colourbox)
Sørg for at have styr på din livsforsikring, før det er for sent. Din ulykkesforsikring dækker nemlig kun, hvis du mister livet ved en ulykke. (Foto: Colourbox)

Rigtig mange danskere tror, at deres ulykkesforsikring også gælder som en livsforsikring. Men sådan hænger det ikke sammen. Har du en ulykkesforsikring, betaler forsikringsselskabet kun, hvis du dør som følge af en ulykke.

Forsikringsområdet kan være vanskeligt at danne sig et overblik over, og det bliver bestemt ikke en større fornøjelse, når det handler om din egen død. De fleste danskere vil gerne sikre deres nære økonomisk i tilfælde af død, og det er oftest en god ide. Står din familie tilbage med gæld eller kun én indkomst, kan livsforsikringen være en hjælp i en svær tid.

Se også: Så skøre anmeldelser får forsikrings-selskaberne

Kun omkring 4 procent dør i ulykke
Men mange går galt i byen, når de forsikrer sig i tilfælde af død. De tror, at det er tilstrækkeligt at tegne en ulykkesforsikring med dækning ved død. Men det er sjældent den rette løsning. Ifølge Forsikringsekspert Anders Valdemar Juhl fra Uvildigraad.dk og samarbejdspartner med tilbudsportalen Findforsikring.dk, hjælper ulykkesforsikringen som regel ikke.

- De fleste tror, at deres ulykkesforsikring samtidig er en livsforsikring. Men ulykkesforsikringen dækker kun din død, hvis du dør som følge af en ulykke, og kun cirka 4 procent af danskerne dør som følge af en ulykke, forklarer Anders Valdemar Juhl fra Uvildigraad.dk.

Han råder derfor danskerne til at tegne en livsforsikring, der dækker både ved død som følge af sygdom og ulykke. Den billigste form for livsforsikring er en gruppelivsforsikring, og ofte kan du tegne en gennem din bank, fagforbund eller i et pensionsselskab. Tjek også muligheden for at tegne en livsforsikring, hvis du er en del af en pensionsordning som følge af dit ansættelsesforhold - det er som regel den billigste løsning for en god livsforsikring.

Se også: Sådan får du en billigere forsikring

Behold din ulykkesforsikring
Selvom ulykkesforsikringen sjældent er en hjælp i forhold til død, så er det stadig en forsikring, der er dum at spare væk. Når det gælder ulykkesforsikringen, har du mulighed for både at tegne en fritidsdækning eller en heltidsdækning, og ifølge forsikringsekspert Anders Valdemar Juhl er det bedst at være dækket hele tiden og ikke kun i din fritid. Så er du sikker på, at du er dækket ind hele døgnet.

Er du usikker på, om der er styr på dine forsikringer, så se her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere