Sådan skal din hund forsikres

Efter en lang vinter er du ikke den eneste, der trænger til at blive luftet i forårssolen. Men når menneskets bedste ven sættes fri, kan det gå helt galt - se her, om du har styr på forsikringen

Der gælder forskellige regler hos de forskellige forsikringsselskaber, men din hundeansvarsforsikring er lovpligtig, mens du selv afgør, om du vil tegne livs- eller sygeforsikring på din hund. (Foto: Colourbox)
Der gælder forskellige regler hos de forskellige forsikringsselskaber, men din hundeansvarsforsikring er lovpligtig, mens du selv afgør, om du vil tegne livs- eller sygeforsikring på din hund. (Foto: Colourbox)

Uanset hvor sød og dejlig din hund er, så kan den komme til at lave skader på andre og deres ting. Derfor er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til din hund.

- Ansvarsforsikringen gælder for din hund og ikke for dig. Forsikringen dækker, hvis hunden laver skader på andre eller deres ting. Det betyder også, at forsikringen dækker, hvis hunden bliver passet af naboen, eller der er andre, der går tur med den, forklarer forsikringsekspert Anders Valdemar Juhl fra Uvildigraad.dk.

Men har du planer om at deltage i konkurrencer, eller har du din hund til hundetræning, så kan det være nødvendigt at udvide ansvarsforsikringen. Her kan hunden komme til at skade dommere, instruktører eller figuaranter, mens du stadig har ansvaret.

Se også: Så skøre anmeldelser får forsikrings-selskaberne

Vil du ikke overlade din hund til andre, men tager din firbenede ven med på ferie, så dækker hundeforsikringen oftest hunden i udlandet, så længe du opholder dig inden for Europa. Men skal du være væk i mere end tre måneder, er det altid bedst at kontakte dit forsikringsselskab.

Hundepasser med eget ansvar
Er du selv skyld i de skader, som hunden påfører, så kan det være svært at få forsikringen til at dække.

- Hvis du selv er med til at opildne og køre din hund op, så er det vanskeligt at få hjælp fra forsikringen, forklarer Anders Valdemar Juhl, Uvildigraad.dk.

Som hundepasser skal du også huske, at du bliver opfattet som dens ejer. Derfor kan du ikke få erstatning, hvis hunden skader dig eller dine ting. På den måde er du hundepasser på eget ansvar og uden dækning fra hundens forsikring.

Se også: Er dit dyr godt nok forsikret?

Vil du gerne forsikre din hund udover den sædvanlige ansvarsforsikring, så har du rig mulighed for at tegne andre forsikringer. Blandt andet kan du tegne en hundesygeforsikring, som dækker i forbindelse med medicin og dyrlægekonsultation, og derudover kan du også investere i en tandskadeforsikring og livsforsikring til din hund. Der er dog stor forskel på dækningen hos de forskellige selskaber, så undersøg betingelserne, før du tegner forsikring.

Med en livsforsikring kan du for eksempel få erstattet udgiften til aflivning eller få udbetalt et beløb, hvis din hund dør inden sit tiende leveår.

Er du usikker på, om der er styr på dine forsikringer, så se her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere