Sådan dækker forsikringen, når sneen rammer

Skal du have erstatning, når snestormen fører til skader på dit hus eller andre mennesker, så skal du selv forsøge at forhindre skaderne, inden de sker

Du skal selv gøre en indsats for at undgå skader, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at få forsikringen til at dække, når uheldet er ude. (Foto: AP)
Du skal selv gøre en indsats for at undgå skader, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at få forsikringen til at dække, når uheldet er ude. (Foto: AP)

Snestormen raser, og de store mængder sne kan nemt føre til både skader på huse og mennesker. Oftest kan du få hjælp fra forsikringen, men kun hvis du selv har forsøgt at undgå skaderne.

Skader ved tungt sne
De store mængder sne kan hurtigt blive til en belastning på husets tagkonstruktion og føre til skader. Oftest vil din husforsikring dække de skader, der er forårsaget af tung sne. Men det er et krav, at du som husejer selv har forsøgt at fjerne sneen, inden skaden er sket. Som husejer er du nemlig ansvarlig for vedligeholdelse og for at undgå skader på huset. Det er også dit ansvar som husejer at tjekke, at der ikke er fare for sneskred fra taget og ned på opholdsarealer.

Se også: Dækker din forsikring, når skaden er sket?

Har du en udestue, en carport eller skur med et let tag, så kan du sætte et par 'hjælpestolper' under taget for at understøtte den store belastning.

Skader efter smeltet sne
Snefygning kan føre store vandskader med sig. Oftest havner fygesneen på loftet, når den kommer ind igennem hustagets revner og sprækker eller ved udluftning, og når sneen smelter, kan det medføre store vandskader. Flere forsikringsselskaber dækker ikke vandskader efter fygesne, så det er vigtigt at fjerne sneen, inden den smelter. For at undgå vandskader efter smeltet sne, skal du sikre dig, at husets tag og facader er tætte.

Se også: Sådan får du en billigere forsikring

Skader ved et glat fortov
Ligegyldig hvor sur en pligt det er, så er det husejerens ansvar at rydde fortovet, når der er faldet sne, eller når det er glat. Hvis du selv falder på fortovet, så er du oftest dækket af din egen ulykkesforsikring. Men hvis andre falder på dit fortov eller i din indkørsel, så vil din hus- eller indboforsikring ofte dække ansvaret. Men husk at det altid er op til forsikringsselskabet at vurdere, om der skal udbetales erstatning. Nogle forsikringsselskaber vil kræve et bevis på, at ulykken skete på grund af glat føre.

Undgå også sneskader i sommerhuset
Når sneen rammer og temperaturerne daler, så er der også risiko for, at der sker frostskader. Med vand i rørene i vinterkulden risikerer du nemt, at vandet fryser til is, og rørene springer. Det kan i værste fald ende ud i kæmpe vandskader.

Se også: Ekspert: Vi sløser med vores forsikringer

For at undgå frostskader skal du lukke for hovedhanen og sørge for at tømme alle indendørs- og udendørs haner. Derudover skal du huske at tømme toilettet for vand - og her kan det også være en god ide at smide en klud i toilettet bagefter, så undgår du nemlig lugten fra kloakken.

Er du usikker på, om der er styr på dine forsikringer, så se her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere