Dækker din forsikring, når skaden er sket?

De færreste gider beskæftige sig med deres forsikring. Men hvis du ikke er opmærksom, kan du få dig en dyr overraskelse - og det er dit eget ansvar

Pludselig springer et vandrør eller vejret spiller dig et puds. Kælderen står under vand...men dækker din forsikring? (Foto: Rene Schütze)
Pludselig springer et vandrør eller vejret spiller dig et puds. Kælderen står under vand...men dækker din forsikring? (Foto: Rene Schütze)

Forsikring er et kompliceret område, som de fleste ikke gider tænke for meget på. Når forsikringspolicen er underskrevet, bliver den ofte gemt langt væk. Derfor risikerer mange danskere i dag at få sig en ubehagelig overraskelse, når det viser sig, at de ikke er dækket, som de troede.

Forsikringsrådgiver, Anders Valdemar Juhl fra Uvildraad opfordrer dig til at tjekke dine forsikringsbetingelser og forsikringspolice. Dækker forsikringen ikke, som du troede, ligger ansvaret nemlig hos dig selv. Så selvom det virker som kedelig opgave, er det en god investering at få styr på dine forsikringer.

Se også: Sådan får du en billigere forsikring

Tjek dine betingelser
Når du tegner en forsikring hos et forsikringsselskab, er det dig, der skal læse policen og betingelserne igennem for at sikre, at du får de dækninger, du ønsker. Selvom du har aftalt noget med forsikringsselskabet, kan der ske fejl og misforståelser. Derfor er det op til dig at sikre, at forsikringen dækker, som du regner med. Forventer du, at din cykel er dækket under din indboforsikring, så er det vigtigt at tjekke efter, for de fleste forsikringsselskaber dækker kun cykler, hvis der er tegnet en tillægsforsikring.

For forsikringsrådgiver Anders Valdemar Juhl er det ikke noget nyt, at danskerne ofte bliver overrasket, når forsikringen ikke dækker. Han påpeger, at der er mange ting at være opmærksomme på

Se også: Kunder får forsikringspenge tilbage

- Har du eksempelvis fået et større kørselsbehov i din bil siden sidste indberetning, er det vigtigt at forsikringsselskabet bliver informeret. Forsikringsselskaberne takserer din forsikringspræmie på bilforsikringen alt efter, hvor mange kilometer du kører. Hvis ikke du sørger for, at selskabet har de rigtige oplysninger, kan du for eksempel risikere at få nedsat din erstatning ved en skade på bilen, hvilket kan blive dyrt, forklarer Anders Valdemar Juhl og fortsætter,

- Mange køber ekstraudstyr som tv-skærme og navigationsudstyr til deres bil og glemmer at informere forsikringsselskabet. Men da dette ikke er standardudstyr til bilen, skal du huske at nævne den samlede anskaffelsesværdi på dette udstyr, for ellers får du kun erstatning op til et almindeligt anlæg til bilen - typisk den model, som bilen har som standard, siger han.

Se også: Ekspert: Vi sløser med vores forsikringer

Skrappere krav efter uvejr
Det store skybrud i sommeren 2011 har haft stor indflydelse på forsikringsselskabernes betingelser og vilkår. Flere forsikringsselskaber har skærpet deres krav til værdier i kælderen, så man ikke længere må opbevare værdier direkte på kældergulvet. Der er tale om generelle skærpelser i betingelserne, og dette er meddelt alle forsikringstagere. Har du for eksempel glemt, at du ikke må opbevare dine værdier på gulvet, og du får en vandskade i kælderen, kan du risikere, at forsikringsselskabet ikke dækker skaderne.

Er du usikker på, om der er styr på dine forsikringer, så se her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere