Sådan får du en billigere forsikring

Du kan selv være med til at bestemme, hvad du skal betale for dine forsikringer - få seks gode råd her

Det kan godt betale sig at regne lidt på forsikringerne... (Foto: Colourbox)
Det kan godt betale sig at regne lidt på forsikringerne... (Foto: Colourbox)

Forsikringsselskaberne skovler penge ind og får milliarder i overskud, mens du skal betale mere og mere for din forsikring. Men det behøver ikke at være dine penge, de bliver rige på. Du kan nemlig selv gøre noget for at få en billigere forsikring.

Ifølge forsikringsekspert Anders Valdemar fra Uvildigraad betaler mange danskere for meget i forsikring uden at gøre noget ved det. Det er ærgerligt, for der kan være mange penge at spare på forsikringen.

- Mange danskere er hverken forsikret på den rigtige måde eller til den billigste pris. Det hænger blandt andet sammen med, at forsikringer er et ekstremt lavinteresse-område, og at danskerne af den grund ikke sikrer sig, at de har den rigtige vare til den rigtige pris, siger forsikringsmægler Anders Valdemar Juhl fra Uvildigraad.

Seks gode råd
Når du skal have en billigere forsikring, er der flere ting, du kan gøre.

1. Få tilbud fra flere forsikringsselskaber

I jagten på en billigere forsikring er det vigtigt, at du undersøger dine muligheder. Lad være med at tage imod det første og bedste tilbud. Sørg for at få flere tilbud, så du kan sammenligne og se, hvad der passer bedst til dig og pengepungen.

2. Få styr på dine behov

Forsikringer er individuelle. Derfor skal du have styr på dine behov, når du skal tegne eller forny din forsikring. Ifølge Anders Valdemar Juhl tal er cirka hver tredje dansker under- eller overforsikret og risikerer dermed enten ikke at få dækket deres skader fuldt ud eller risikerer at betale for meget for stor en dækning.

3. Saml dine forsikringer hos et selskab

De fleste forsikringsselskaber giver dig samlerabat, hvis du samler flere forsikringer i deres selskab. Omvendt vil du ofte få et massivt tillæg fra forsikringsselskabet, hvis du kun har en enkeltstående forsikring. Samtidig er det både nemmere for dig selv og forsikringsselskabet at holde styr på dine forsikringer i et selskab.

4. Betal helårligt

Du kan også spare på din forsikring, hvis du betaler helårligt. Hvis du vælger halvårlig eller kvartårlig betaling, kan du risikere at betale mellem 3,5 og 8 procent ekstra. Skal du vælge et alternativ til den helårlige betaling, så vælg den månedlige betaling. Visse selskaber tilbyder den gratis, mens andre kræver en mindre rente eller gebyr.

5. Betal per PBS

Betal pr PBS, så kan du slippe for eventuelle opkrævningsgebyr

6. Selvrisiko

En højere selvrisiko kan give dig en billigere forsikring, fordi du selv skal betale en del af erstatningen. Men husk, at det også skal kunne betale sig i sidste ende at have en høj selvrisiko. Nogen gange kan det bedre betale sig at have en højere præmie og en lavere selvrisiko. Det er op til den enkeltes rådighedsbeløb.

Er du usikker på, om der er styr på dine forsikringer, så se her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere