Lettelse: 451.000 klar til digital post

Fra i dag kan virksomheder kun modtage deres post digitalt - mange virksomheder har dog stadig ikke nøglen til postkassen

Danske virksomheder skal fra i dag modtage deres post digitalt (Foto: Colourbox.com).
Danske virksomheder skal fra i dag modtage deres post digitalt (Foto: Colourbox.com).

Danske virksomheder får nu ikke længere breve fra det offentlige ind ad brevsprækken. Fra i dag er det nemlig lovpligtigt for danske virksomheder at have en digital postkasse, og derfor har samtlige virksomheder automatisk få oprettet en ved midnat.

Problemet er bare, at den virtuelle nøgle, der skal bruges til at åbne postkassen, er en medarbejdersignatur, som virksomhederne selv har ansvaret for at få bestilt. Hvis ikke man har den, kan man ikke se brevene i sin postkasse.

Erhvervsstyrelsen anslår, at der er mellem 450.000 – 500.000 aktive virksomheder og foreninger, og det er kun få dage siden, at omkring 100.000 manglede at bestille den digitale signatur til postkassen.

Se også: Kaos før deadline: Op mod 70.000 mangler lovpligtig digital postkasse

Det har i flere dage skabt kaos og lange telefonkøer hos Erhvervssstyrelsens underleverandør NETS. Men hos Erhversstyrelsen, der står for igangsættelsen af den digitale postkasse, vågnede man her til morgen med et lille smil på læben.

451.000 virksomheder har nemlig fået eller søgt om medarbejdersignaturen.

- Vi er rigtig, rigtig glade for, at så mange er kommet igennem, siger kommunikationsmedarbejder hos Erhvervsstyrelsen Dorte Kaiser til Ekstra Bladet.

Mange virksomheder har været sent ude med bestillingen af signaturen, og derfor er der mange, der stadig ikke har modtaget den. Men det behøver ikke give panderynker, påpeger Dorte Kaiser.

- Ingen af dem, der har bestilt signaturen, men endnu ikke modtaget den, får ikke post i deres digitale postkasse før, de har modtaget den.

Virksomhederne får én chance
Hun fortæller desuden, at første gang virksomhederne får et brev i den digitale postkasse og styrelsen kan se, at virksomheden ikke har haft den åben endnu, så sender de et fysisk brev. Men det sker kun én gang. Herfra må virksomhederne selv sørge for at holde øje med den papirløse post.

Selv om Erhversstyrelsen er glade for, at så mange har fået bestilt nøglen, så det er måske stadig for tidligt at klappe i hænderne. For det er stadig uvist, hvor mange der reelt mangler at bestille nøglen til den digitale postkasse.

- Det er svært at sige, hvor mange der reelt mangler at bestille signaturen. For folk lukker ikke nødvendigvis deres virksomhed i vores database bare fordi, de holder op med at have aktivitet. Så det er et sted mellem ingen og 50.000, siger Dorte Kaiser.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere