Ugen i Aktieland: Pas på Vestas

Se her, hvem du skal holde øje med lige nu, hvis du har investeret i aktier

Det er ikke til at forudsige, hvad der sker med Vestasaktierne, når regnskabet kommer i næste uge. Så er du Vestasaktionær, så hold godt øje. (Foto: Vestas)
Det er ikke til at forudsige, hvad der sker med Vestasaktierne, når regnskabet kommer i næste uge. Så er du Vestasaktionær, så hold godt øje. (Foto: Vestas)

Der bliver i disse uger dagligt fremlagt regnskaber fra de store børsnoterede selskaber, og i næste uge kommer et af de mere interessante, nemlig det fra vidmølleproducenten Vestas.

I denne uge er der kommet lidt blandede regnskaber fra danske selskaber, hvor især det fra Novo Nordisk skuffede en del, og det fik aktien til at falde kraftigt.

Se også: Ugen i Aktieland: IT-selskaber giver dansk professor blodtud

Omvendt har andre selskaber overrasket positivt, for eksempel kom smykkekoncernen Pandora med et overraskende godt regnskab, så der er tale om lidt blandede bolsjer.

Vestas er på vej
Mange private investorer ser frem mod regnskabet fra Vestas, der kommer i næste uge, og her vil jeg gerne advare lidt og sige: Pas på.

Vestas har overrasket positivt i år efter at have skuffet voldsomt de tidligere år, men selskabet har fortsat svært ved at bevise, at det kan tjene penge. Derfor kan der komme en skuffelse næste i uge, så mit råd til investorerne er, at man kun spiller for de penge, som man har råd til at tabe.

Se også: Ugen i Aktieland: Vestas jubler

Regnskabet kan skuffe, hvilket vil få aktien til at falde, og faldet kan blive ret kraftigt. Der er stor nervøsitet op til regnskabet, så man skal tænke sig om, hvis man har Vestas-aktier.

Markedet puster ud
Det generelle aktiemarked ser ud til at skulle have en puster, efter at det er steget godt i år.

Se også: Ugen i Aktieland: Nu trykker vi bare flere penge

Der er som sådan ikke mørke udsigter for økonomierne, men de er måske heller ikke så lyse, som mange gerne har villet tro på, så derfor kan en opbremsning være sund.

Men fortvivl ikke, der vil kun være tale om en opbremsning.

[[[[[

Finansmanden Martin Lykke, der i Danmark er medejer af npinvestor.dk og npforex.com, vil hver uge komme med sine kommentarer til, hvad der sker på aktiemarkedet.

Det sker under overskriften 'Ugen i Aktieland'.

Martin Lykke har de seneste 20 år beskæftiget sig med de finansielle markeder, hvoraf de seneste syv år har været fra verdens finansielle centrum, London. Via npinvestor.dk kan man som aktie-interesseret følge daglige nyheder og som det eneste sted i Danmark gratis se aktiekurser i realtid.

]]]]]
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere