Nu kan du overføre penge med det samme

Fra i dag går det stærkt, når du skal overføre penge fra din bankkonto til en anden

Det er bare at gå på netbank og overføre penge - samme dag har modtageren dem. (Foto: Colourbox)
Det er bare at gå på netbank og overføre penge - samme dag har modtageren dem. (Foto: Colourbox)

Tænk engang hvis man bare kunne overføre penge fra sin egen konto til en anden, og pengene gik ind på modtagerens konto med det samme. Sådan ser virkeligheden ud fra næste år - og allerede i dag rammer de modtagerens konto samme dag, som du overfører. Det skriver business.dk.

Se også: Jyske Bank fordobler prisen for en konto

Hvor du tidligere skulle vente i flere bankdage, før ham, du skyldte penge, kunne bekræfte, at gælden var ude af verden, har bankerne fra i dag ændret system. Når du nu overfører penge fra din konto, går de ind på modtagerens konto samme dag. Og fra november næste år kan du regne med, at pengene er overført på et øjeblik.

- Det nye betalingssystem er et af de største infrastrukturprojekter, som bankerne i fællesskab har været involveret i, siger Michael Busk-Jepsen, underdirektør i Finansrådet til business.dk.

Se også: Total kaos om billige boliglån

Den nye ordning er en dyr fornøjelse for bankerne. Det er dem, der - sammen med det danske erhvervsliv og Nationalbanken - står bag systemet, der ifølge business.dk har kostet mellem 200-300 millioner kroner at udvikle. Og det er også bankerne, der fremover går glip af penge i de såkaldte valørdage, hvor pengene står i 'limbo' mellem din konto og modtagerens.

- Valørdagene har været en skjult indtjening. Man har haft pengene i et par dage, og så har de penge selvfølgelig været ude og arbejde, siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere