300.000 danske emailadresser er lækket

Der er 368.116 danske emailkonti blandt de 130 millioner konti, der blev lækket tidligere på året

Er det din email, der er lækket på nettet? Se her, hvordan du bør skifte dit password, hvis du er blandt de uheldige. (Foto: Colourbox)
Er det din email, der er lækket på nettet? Se her, hvordan du bør skifte dit password, hvis du er blandt de uheldige. (Foto: Colourbox)

Først var det 2,9 millioner emailkonti, der var hacket. Så var det 130 millioner. Og nu er det offentliggjort, at 368.116 unikke e-mail adresser er ejet af danskere. Emailadresserne tilhører både private, virksomheder og offentlige instustioner.

Det var softwaregiganten Adobe, der i sidste måned offentliggjorde, at en stor del af passwords til emailkonti var lækket. Men først nu er det sikkert hvor mange af dem, der er danske.

Se også: 130 millioner passwords lækket på nettet

- Resultatet af vores analyse er desværre nedslående og bekymrende, idet den samlede mængde af lækkede e-mails og tilknyttede krypterede passwords relateret til .dk e-mail adresser, og derfor formodes at tilhøre danske Adobe brugere, udgør mere end 300.000 unikke konti. Dette er selvsagt en betydelig risiko, da Adobe ikke har overholdt god praksis ved beskyttelse af de tilknyttede passwords, men i stedet har anvendt en standard symetrisk kryptering som kan knækkes. Det kan eksponere de mange passwords og tilknyttede e-mail adresser, så der samtidig åbnes mulighed for mere målrettede/udvalgte angreb, lyder det i en pressemeddelelse fra CSIS Security Group A/S.

Se også: Hacker-angreb afslørede millioner af elendige passwords

Lækken omfatter udelukkende passwords, som benyttes til Adobes tjenester, men ifølge it-eksperten Marcus Murray bør alle Adobe-brugere, som benytter samme password til eksempelvis deres e-mail eller Facebook ændre deres login-oplysninger.

Ellers er der stor risiko for, at man kan blive udsat for identitetstyveri, har it-eksperten Marcus Murray tidligere sagt til SVT.

Se også: Hacker-angreb afslørede millioner af elendige passwords

Skift dit password
CSIS anbefaler, at man ændrer password med det samme også på tværs af andre platforme hvis samme password er brugt flere steder.

- Vores erfaring viser, at mange Internet brugere anvender samme password på tværs af mange forskellige services og af samme grund er det store antal af formodede danske brugere, som er berørt af denne lækage, bekymrende høj, hedder det i pressemeddelelsen.

CSIS anbefaler, at alle brugere, som mener at have en konti knyttet til Adobe, nulstiller deres password med det samme via Adobe's webside. Hvis man er i tvivl om man har en konti hos Adobe kan samme webside anvendes til at checke det.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere