EKSPERTENS TIPS: Her kan dansk aktiefest fortsætte

Den spirende europæiske vækst vil også smitte af på det danske aktiemarked, vurderer chefporteføljerådgiver for Danske Invest og udpeger interessante køb

(Arkivfoto: Jens Dige/Polfoto)
(Arkivfoto: Jens Dige/Polfoto)

Danske aktier har indtil videre haft et forrygende 2013 med et afkast på over 30 pct. Og med udsigten til forbedret økonomi i Europa fremover, er der fortsat gode muligheder for afkast ved at investere i danske aktier, mener chefporteføljerådgiver i Danske Invest Jesper Poll.

Læs også: Fem bomber under din økonomi i 2014

Han rådgiver Danske Invest om investeringer i danske aktier. Han peger på tre sektorer på det danske aktiemarked, der især forventes at drage fordel af den spirende europæiske vækst.

1. Europæisk byggevækst efter kriseår
Byggeri- og byggerelaterede aktier har været hårdt ramt under den økonomiske krise. For når krisen kradser, bliver pengekassen smækket i. Og så står nye huse sjældent højt på indkøbssedlen. Det kan en øget europæisk vækst være med til at ændre på.

- Hvis konjunkturerne vender, bør det kunne ses hos de danske entreprenører og leverandører til byggebranchen, der også arbejder internationalt, forklarer chefporteføljerådgiver for Danske Invest Jesper Poll. Han peger på selskabet Per Aarsleff som et eksempel på en dansk entreprenør, som kan drage nytte af den stigende økonomiske vækst i Europa.

2. Drømmene om nye indkøb bliver stærkere
Når pengene klinger i europæernes punge, vil det alt andet lige betyder, at lysten til forbrug stiger. Derfor kan danske selskaber i forbrugssektoren især drage nytte af det spirende europæiske opsving, forklarer chefporteføljerådgiver i Danske Invest Jesper Poll.

Læs også: Vind stort økonomitjek til 20.000 kroner

- Optimismen hos forbrugerne stiger, når de økonomiske udsigter bliver bedre. Og optimisme betyder stigende forbrug. Derfor vil forbrugsvirksomheder rettet mod det europæiske marked alt andet lige drage nytte af, at Europas vækst ser ud til at være tilbage på sporet, siger Jesper Poll. IC Company’s er et eksempel på et forbrugsselskab.

3. Øget vækst sætter gang i hjulene
Mere vækst, mere handel - flere leverancer. Shipping- og transportbranchen i Danmark kan også forvente at får ekstra omsætning, når den europæiske vækst begynder at tage form igen. Både for Maersk Line, men også for flere mindre selskaber i det segment.

- Shipping- og transport-branchen er alt andet lige meget konjunkturfølsomt. Og især spillerne på det europæiske marked, bør kunne mærke det, når der kommer gang i de europæiske hjul igen, fortæller Jesper Poll og peger på et selskab som DFDS som eksempler på et selskab i transportbranchen, der især arbejder i Europa.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere