7 gode råd til billige julegaver

Vi glemmer at få rabat på julegaverne - men med enkle råd kan du spare en del på julebudgettet

Sidste øjebliks-julegavehandel kan være noget af en prøvelse - og så er det oftest noget dyrere, når du handler de sidste gaver i ren panik. (Foto: Ekstra Bladet)
Sidste øjebliks-julegavehandel kan være noget af en prøvelse - og så er det oftest noget dyrere, når du handler de sidste gaver i ren panik. (Foto: Ekstra Bladet)

Det kunne være så nemt og så billigt. Alligevel ender det ofte med at blive både svært og dyrt. Vi styrter rundt mellem tusindvis af andre panik-julegavekøbere i sidste øjeblik før jul, og vi kommer til at betale alt for meget for det, vi køber.

Ifølge en undersøgelse lavet for LO Plus, der er en af Danmarks største fordels- og rabatordninger, glemmer langt de fleste nemlig at hive et af de mange rabatkort eller medlemskort til alle mulige klubber og bitikker op af pungen. De fleste af os er efterhånden medlem af så mange klubber, at vi har mistet overblikket over, hvad vi kan opnmå af rabatter med kortet i hånden. I hvert fald svarer hele 64 procent af danskerne, at de ikke har planer om at bruge fordels- eller rabatkort, når de går på jagt efter julegaver. Kun hver 10. går målrettet efter julegaver, som de kan købe med rabat.

Se også: Så meget kan du spare på de mest populære julegaver

Men sådan behøver det ikke at være. Med bedre planlægning og brug af rabatkort kan vi høste store økonomiske fordele, siger Nordeas forbrugerøkonom.

- Vi siger ja tak til fordels- og bonuskort for at få gode priser, men vi giver os ikke den tid, der skal til for at høste de fordele, der er på vores kort. Vi er for dårlige til at sætte tid af til at ’læse på lektien’. Og det kommer man ikke uden om, hvis man vil nyde kortfordele. Men den tid er godt investeret. Vi må gøre det til en god vane at tjekke mulighederne, inden vi tager på indkøb og så lægge ruten derefter, udtaler Ann Lehmann Erichsen.

Ryd op og få mere rabat
Især i julemånederne er der ellers penge at spare, hvis du bruger lidt tid på at undersøge, hvilke julegaver du kan købe med rabat. Nordeas forbrugerøkonom anbefaler, at man med fordel kan rydde op i junglen af rabatkort for at skabe sig et godt overblik.

Se også: Store byttedag er blevet store udsalgsdag

- Nogle kort egner sig bedst til, når du skal købe gaver og store ting, mens andre er gode i hverdagen. Hvis du vil have mere for pengene, skal du sætte dig ind i, hvad kortene kan. Så kan du også rydde ud i kortjunglen, så du kun beholder de kort, du faktisk bruger med økonomiske fordele, og hvor du ved hvad de kort kan, forklarer Ann Lehmann Erichsen.

Sådan sparer du penge på julegaver
Med lidt planlægning og ved at sørge for at være ude i god tid kan du spare mange penge, når du er ude at købe julegaver til familie og venner.

Se også: Her finder du det billigste julemarked

Her er syv gode råd fra LO Plus til at få dine julegaver til den billigste pris:

• Planlæg din julegaveshopping i god tid

• Lav en liste med de personer du skal give gaver til – herunder forslag til gaveidéer

• Undersøg hvilke rabatordninger du er med i – for eksempel via dit arbejde eller din fagforening

Se også: Shop julegaver uden ubudne gæster

• Tjek tilbudsaviser – gerne online, hvor man kan se tilbudsaviser fra flere steder på én gang, så man nemt kan sammenligne priser

• Kig andre steder end i din yndlingsbutik – det er langt fra sikkert, at din foretrukne butik har de billigste ting

• Brug de gratis apps og hjemmesider, der samler tilbud og sammenligner priser

• Overvej om det nu også er et godt tilbud ved at sammenligne prisen på varen i andre butikker

0 kommentarer
Vis kommentarer