Undgå at blive ruineret af forsikringsskader

Det er sjældent, du bliver positivt overrasket over din forsikring. Men en indboforsikring kan faktisk redde dig fra at gå bankerot

Det kan blive dyrt, hvis du ikke lige har styr på din indboforsikring, og tyveknægten kigger forbi. (Foto: Kim Agersten)
Det kan blive dyrt, hvis du ikke lige har styr på din indboforsikring, og tyveknægten kigger forbi. (Foto: Kim Agersten)

Er det nu også nødvendigt med den indboforsikring? Sådan tænker flere danskere i dag. Hvad er chancen for, at lige præcis min lejlighed brænder ned. Og hvorfor skulle Hans Tyveknægt vælge min lejlighed at bryde ind i? Undskyldninger der nok af. Men måske skulle du pakke dem sammen, for der er flere ting, du ikke ved om indboforsikringen.

En undersøgelse fra Forsikring og Pension viser, at knap hver femte lejer ikke har tegnet en indboforsikring. Særligt sparer de enlige og københavnske boliglejere på udgifterne, når det kommer til en indboforsikring.

Se også: Ufattelige erstatningskrav - der gik igennem

Kan spare dig for millioner
Hvad mange ikke ved er, at indboforsikringen også indeholder en ansvarsforsikring. Det betyder, at forsikringen dækker dit ansvar, og det kan medføre beløb, som man ikke skal kimse af. Er du ansvarlig for, at et andet menneske kommer til skade eller bliver slået invalid, så hænger du på både erstatning og godtgørelse til offeret – og det kan løbe op i flere millioner kroner. Men med ansvarsforsikringen får du ikke kun dækket de personskader, du er skyld i, men også skader på andre ejendele.

Du bliver aldrig hjemløs eller uden retshjælp. Det er altså ikke kun dine ting, som forsikringen dækker. Opstår der brand i den ejendom, du bor i, så behøver du ikke flytte hjem til mor og far eller låne en sofa. Med en indboforsikring på plads, så er du nemlig sikret genhusning.

Se også: Sådan dækker din forsikring stormskader

Undgå Hotel Gitterly
Med indboforsikringen kan du også slippe for at ruske tremmer. Forsikringen redder dig nemlig, hvis du kommer ud for en tvist eller bliver mødt med en stævning. Når papirerne er i orden, så er advokaten på forsikringsselskabets regning.

Og så kender vi den igen. Du er selvfølgelig stadig sikret, hvis dine ting bliver stjålet, lejligheden får vandskader eller brænder ned. Dækningen gælder også, selvom dine ting ikke er inde i din bolig. Bliver du udsat for tyveri på gaden, eller får stjålet din låste cykel på dit arbejde, så kan du hente hjælp hos forsikringsselskabet.

Se også: Her er tyvenes favoritter

Er du ung og single kan du glæde dig over, at du ikke engang behøver tegne en forsikring. Unge under 21 år er nemlig dækket af forældrenes indboforsikring – også selvom de er flyttet hjemmefra. Men slår du pjalterne sammen med kæresten, så skal der skrives under på din egen police.

Vil du være sikker på, at du har den rigtige dækning? Så indhent forsikringstilbud hos findforsikring.dk her

0 kommentarer
Vis kommentarer