Gem julegaverne eller gå glip af erstatning

Få gode råd til, hvordan du undgår at give julegaver til biltyven - og hvad du gør, hvis han tager dem selv

Ren slaraffenland for juletyvene. Mens bilejerne drøner rundt efter de sidste julegaver, tømmer tyvene hele rækken af biler. (Foto: Martin Lehmann)
Ren slaraffenland for juletyvene. Mens bilejerne drøner rundt efter de sidste julegaver, tømmer tyvene hele rækken af biler. (Foto: Martin Lehmann)

Hastværk er lastværk. I disse dage sættes jagten på årets julegaver for alvor ind, og det kan blive ekstraordinært dyrt for dem, der glemmer at gemme gaverne i bilen væk. Så tænk dig om, inden du smider familiens gaver ind på bagsædet, når du juleshopper. Der er ikke noget som kostbare gaver i en bil, der kan friste en fingernem tyv.

Det kan ende med at blive en ekstra pebret shoppingtur, hvis du lader julegaverne ligge frit fremme på bagsædet i bilen. Forsikringen dækker nemlig ikke værdifulde genstande, hvis de har været synlige udefra.

- Indbrud i biler er et stort problem, men især op til jul oplever vi desværre, at rigtig mange bliver udsat for indbrud i deres biler. Vi glemmer ganske enkelt at gemme de dyre gaver væk, når vi er ude at jule-shoppe, og det udnyttes meget hurtigt og effektivt af indbrudstyve, siger Lise Agerley, kommunikationschef i Alka.

Se også: Så farlig er julen for dine kæledyr

Og netop i november og december kan tyvene score mere på at tømme din bil for værdier. Ifølge Alkas beregninger er tyveri fra biler i julemånederne ca. 15 procent dyrere end gennemsnitsmåneden.

Dyrt at være glemsom
- Fik jeg nu også låst bilen? De fleste kender følelsen af at gå fra bilen og komme i tvivl, om den nu også blev låst. Men i julemånederne kan det være særligt dyrt at være glemsom, for din forsikring dækker kun, hvis du har husket at låse bilen.

- Du er dækket af din indboforsikring, hvis du har husket at låse bilen, og bilen er brudt op. Derfor er det meget vigtigt, at du tjekker en ekstra gang, at bilen er låst, når du forlader den. Det er altid en god idé at tage i håndtaget og sikre, at døren er låst – også selvom man har en automatiseret lås, siger Lise Agerley.

Se også: Sådan dækker din forsikring stormskader

Selvom det kan være praktisk at smide gaverne i bilen, bør du overveje at tage dem med dig, når du shopper videre. Smykker og kontanter dækker forsikringen ikke, men står der pc’er, mobiltelefoner, fotoudstyr og andre værdifulde ting på familiens ønskeliste, så skal du som minimum sørge for, at gaverne ikke er synlige. Forsikringen dækker ikke ved tyveri af smykker og kontanter, og ved tyveri af værdifulde genstande dækker forsikringen altså kun, hvis bilen er låst og genstandene er ude af syne

- Tag alle værdifulde ting med, når du forlader bilen - eller lås dem inde i bagagerummet. Og når det er fyldt op med gaver, så kør hjem og tøm bilen, lyder rådet fra Alkas Lise Agerley.Vil du være sikker på, at du har den rigtige dækning? Så indhent forsikringstilbud hos findforsikring.dk her

0 kommentarer
Vis kommentarer