Danskerne holder juleferie fra Facebook

Vi er ved at lære det - vi undlader at dele billeder og lave juleopdateringer på Facebook for at undgå indbrud i den søde juletid

Hov, vent lige en omgang - måske skal du vente, til du kommer hjem, med at blære dig med din juleferie. (Screendump)
Hov, vent lige en omgang - måske skal du vente, til du kommer hjem, med at blære dig med din juleferie. (Screendump)

'Vi holder fødselsdag med ungerne hos moster i Ålborg’, ’Nyder solen på Mallorca’. Er du nysgerrig efter hvad, din ven laver, så tjek Facebook. Det sociale medie boomer med ’det her laver jeg, og sådan ser det ud’-opdateringer. Det er der ikke noget nyt i. Men en ny undersøgelse fra YouGov og Alka viser, at flere danskere er særligt påpasselige med at trykke på deleknappen i julen af frygt for at give indbrudstyven bedre arbejdsvilkår.

Se også: Gem julegaverne eller gå glip af erstatning

Hos Alka Forsikring ser man positivt på udviklingen og glæder sig over, at danskerne er opmærksomme og tager sine forholdsregler for at undgå indbrud.

I december bliver der anmeldt 40-50 procent flere indbrud end resten af året, og derfor er der god grund til at være på vagt over for indbrudstyvene i juledagene. Mens 17 procent af de adspurgte i undersøgelsen gladeligt dokumenterer deres færden på Facebook, så forklarer en tredjedel, at de dropper ’hokos pokus, mig i fokus’-mentaliteten for netop at undgå indbrud i julen.

Se også: Så farlig er julen for dine kæledyr

Hos Alka Forsikring råder man danskerne til at vente med at dele juleminderne, til man er hjemme igen.

- Det er nok de færreste af os, der er på Facebook, Instagram og Twitter, der ikke har underholdt vores familie og venner med, hvad vi laver, mens vi er på ferie. Men lad være. Eller vent med at dele dine oplevelser til du er hjemme igen. Skriv, at du er kommet hjem fra en fantastisk juleferie, og del så dine juleminder, lyder det fra Alkas Lise Agerley.

Se også: Sådan dækker din forsikring stormskader

Forsikringen æder den uanset hvad
Har du alligevel ikke kunnet holde fingrene fra statusknappen og har haft besøg af indbrudstyven, så vil du altid være dækket af din indboforsikring, så længe der er tegn på indbrud.

- Det hele handler om tegn på indbrud. Er låsen brudt op, eller er der er synlige tegn på indbrud, så vil forsikringen dække. Men har du glemt at låse døren, er sagen en helt anden. Det er sådan set lige meget, om du har skrevet på Facebook, at du lige er smuttet i kiosken for at hente en bajer, eller om du er taget på ferie i Thailand, forklarer forsikringsekspert Anders Valdemar Juhl fra Uvildigraad.dk, og påpeger, at man bør tænke sig om og sikre sig, at profilen ikke er åben for alle,

Vil du være sikker på, at du har den rigtige dækning? Så indhent forsikringstilbud hos findforsikring.dk her

0 kommentarer
Vis kommentarer