Sådan er du dækket, hvis du kører galt

Kører du galt uden den rette forsikring, kan du også komme til at mærke smerten i pengepungen

Hvis du kommer ud for et solouheld, skal du vide, hvordan du er forsikret selv. Du kan nemlig ikke tage for givet, at forsikringen dækker, hvis du selv kommer til skade. (Foto: Gorm Branderup/Polfoto)
Hvis du kommer ud for et solouheld, skal du vide, hvordan du er forsikret selv. Du kan nemlig ikke tage for givet, at forsikringen dækker, hvis du selv kommer til skade. (Foto: Gorm Branderup/Polfoto)

Når vinteren er på sit højeste og Moder Natur viser tænder, kan det føre til flere ture i grøften og sammenstød med træer eller autoværn. Det er sæson for is- og sneglatte veje, og det betyder, at du skal være ekstra opmærksom, når du brænder asfalten af på de danske veje. Opskriften på et færdselsuheld behøver nemlig ikke involvere andre ingredienser end dig og din bil. Og skulle du komme til skade i en soloulykke, er det ikke sikkert, at du er dækket af forsikringen.

Se også: Danskerne holder juleferie fra Facebook

Så sent som i sidste uge endte en 37-årig mand i et solouheld ved en landevejsstrækning ved Dronninglund i Nordjylland. Manden viste sig at være beruset, men soloulykker er ikke ensbetydende med spirituskørsel. Fra 2010 til 2012 har mere end 2200 personer har været involveret i soloulykker, og uden den rette forsikring må de se langt efter erstatning.

Se også: Gem julegaverne eller gå glip af erstatning

For mens kaskoforsikringen dækker skaderne på bilen, og ansvarsforsikringen dækker personskader på eventuelle passagerer, så risikerer du som fører af bilen at stå uden dækning, hvis du selv kommer til skade. Ifølge Forsikring og Pension er bilens fører nemlig undtaget fra bilens ansvarsforsikring. Så ender du i grøften, er det ikke sikkert, at du som fører kan hente hjælp hos sit forsikringsselskab. Det betyder derimod ikke noget for dine medpassagerer, om du har tjek på forsikringen – de er altid dækket af den lovpligtige ansvarsforsikring.

Se også: Så farlig er julen for dine kæledyr

Tænk på dig selv
Når du tegner forsikring, bør du derfor også være opmærksom på, at du ikke automatisk er dækket som dine passagerer i tilfælde af et uheld. Du er kun dækket, hvis du supplerer bilforsikringen med en førerulykkesforsikring, eller hvis du i forvejen har en privat ulykkesforsikring.

Er der en modpart involveret i ulykken, så får du derimod dækket de skader, du har fået i ulykken – også selvom du selv er skyld i ulykken. Men er der alkohol involveret, så er der ikke meget hjælp at hente.

Vil du være sikker på, at du har den rigtige dækning? Så indhent forsikringstilbud hos findforsikring.dk her

0 kommentarer
Vis kommentarer