Netsalg af ulovlige tandblegemidler stoppet

Flere danske netbutikker har solgt ulovlige tandblegemidler på internettet til forbrugerne. Nu stoppes handlen

I november sidste år kom der nye EU-regler om tandblegemidler, som forbyder salget til forbrugerne, når produktet indeholder eller frigiver mere end 0,1 procent brintoverilte. (Foto: Colourbox)
I november sidste år kom der nye EU-regler om tandblegemidler, som forbyder salget til forbrugerne, når produktet indeholder eller frigiver mere end 0,1 procent brintoverilte. (Foto: Colourbox)

Ni ud af de 35 tandblegemidler, som Kemikalieinspektionen har undersøgt, indeholdt mere brintoverilte end den tilladte grænse.

Det kan i værste tilfælde kan give skader, hvis forbrugeren ikke følger brugsanvisningen nøje og er meget forsigtig med doseringen.

Miljøstyrelsen har derfor udstedt et salgsstop til de pågældende forhandlere, der sælger tandblegemidler på nettet.

På trods af salgsforbuddet er en forhandler dog fortsat med at sælge de ulovlige blegemidler, og er derfor blevet meldt til politiet.

- Danskerne skal have tryghed for, at der ikke er skadelige stoffer i de produkter, de køber på nettet. Derfor skrider vi også ind, når virksomhederne sælger varer, som ikke overholder reglerne, siger miljøminister Ida Auken (SF).

I november sidste år kom der nye EU-regler om tandblegemidler, som forbyder salget til forbrugerne, når produktet indeholder eller frigiver mere end 0,1 procent brintoverilte.

Efter de nye regler trådte i kraft er det derfor kun lovligt at sælge tandblegemidler, der indeholder op til seks procent brintoverilte, til autoriserede tandlæger, mens tandblegemidler, der indeholder mere end seks procent er helt forbudt.

Et højere indhold kan i værste tilfælde give øget tandfølsomhed, irritation af tandkødet og mundslimhinde, samt ætsning af emaljen.

Hvis man har indkøbt tandblegemidler på nettet, anbefaler Miljøstyrelsen, at man kontakter forhandleren, hvis man er i tvivl, om de indeholder eller afgiver mere end de lovlige 0,1 procent brintoverilte.

0 kommentarer
Vis kommentarer