Opdatering lammer Dankort

En opdatering af dankort-systemet i nat gik galt og berører hele landet

Alt er ikke som det skal være for Dankortet her til morgen. (Arkivfoto: Thomas Borberg/Polfoto)
Alt er ikke som det skal være for Dankortet her til morgen. (Arkivfoto: Thomas Borberg/Polfoto)

Husk kontanter!

Er du ikke allerede ude ad døren, så er det med at slagte sparegrisen, inden turen går til arbejde eller studie, for det er her til morgen ikke muligt at benytte sit dankort alle steder. Systemet er gået i sort, efter at en opdatering i nat ikke forløb planmæssigt.

Størst betydning har det for dem, der havde regnet med at skulle tanke benzin på en ubemandet tankstation, trække en billet i en automat eller hæve penge fra en hæveautomat, for her kan forbindelsen være væk. Handler man i butikker, så mærker man ikke nødvendigvis noget til nedbruddet, hvis ellers butikken skifter til offline-betaling.

- Lige nu er situationen den, at vi har nogle problemer med dankort-systemet, der gør, at vores transaktioner ikke går igennem, forklarede Ulrik Marschall, kommunikationskonsulent hos Nets, der står bag dankortet, til Ritzau ved syvtiden her til morgen. mandag morgen.

Problemerne med dankort-systemet startede 05.15, da forbindelsen til datacentralen forsvandt.

- I store træk er hele systemet påvirket af det, og vi arbejder meget hårdt på at få løst problemerne meget hurtigt, siger Ulrik Marchall til Ritzau.

- Vi er meget bevidst om, at danskerne skal ud og på arbejde og i gang med bruge dankortet, så vi skal op og køre igen så hurtigt som overhovedet muligt, tilføjer han.

Hvor hurtigt dankort-systemet er oppe igen er ikke klart. Håbet er, at det vil ske allerede sidst på morgenen eller i løbet af formiddagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer