Dankort-systemet er oppe at køre igen

Dankort-systemet er oppe at køre igen efter flere timers nedbrud i hele landet.

Dankortet virker igen. (Arkivfoto: Anthon Unger)
Dankortet virker igen. (Arkivfoto: Anthon Unger)

Efter et nedbrud, der har varet siden klokken 05.15 i nat, er landets dankort-maskiner igen oppe at køre i alle landets butikker. Det oplyser selskabet bag dankortet, Nets.

- Jeg fik beskeden her omkring klokken 16, at systemet var oppe at køre igen, siger kommunikationskonsulent hos Nets Ulrik Marchall til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at udbedringen af problemet skulle betyde, at samtlige af landets dankortautomater er kommet op at køre igen.

Problem hos underleverandør
Tidligere havde Nets oplyst, at man ventede at systemet ville være oppe igen i løbet af formiddagen, men det tog altså lidt længere tid.

- Det jeg har fået at vide er, at det skyldes et netværksproblem hos vores underleverandør, og vi har så arbejdet hele dagen med deres teknikere for at løse problemet, siger Ulrik Marchall.

Nets skal nu arbejde med at forhindre, at noget lignende sker igen.

- Det er klart, at når sådan noget opstår, er der et efterfølgende opklaringsarbejde, hvor vi skal finde ud af, hvad der skete, og hvad man kan gøre for at undgå, at det sker igen. Men det betyder selvfølgelig ikke, at det er sikkert, at dankortet ikke går ned igen, men så kan det være, at det er en anden fejl, der opstår, for det er jo et kompliceret system, siger han.

Det er endnu uvist, om der kommer et efterspil mellem Nets og deres kunder for en eventuelt tabt omsætning i løbet af dagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer