Danske Bank giver renteforskud til konfirmander

Bankerne kæmper om den milliard kroner, som årets konfirmander menes at råde over

Snart går konfirmationssæsonen i gang, og det betyder unge mennesker med store pengegaver.

Både de unge som kunder og deres penge kæmper flere af landets banker om, og i år melder Danske Bank sig også på banen og forsøger sig med et usædvanligt tiltag rettet mod de unge, der typisk er 13-14 år. Det skriver Politiken.dk.

- Vi skal styrke os på et område, hvor jeg ikke synes, at vi har været stærke nok tidligere, siger Thomas Mitchell, der er chef for privatkunderne i Danske Bank, til Politiken.dk.

Konkret tilbyder Danske Bank konfirmanderne, at de kan indsætte deres pengegaver på en konto, der giver seks procent i rente. Men de fem procent får de unge mennesker allerede i hånden nu, mens den sidste procent udbetales om et år.

- Vi gør det her for at lære de unge, at det kan betale sig at se sig lidt for, og det kan betale sig at spare lidt op. Der er en kontant fordel i det her tilfælde.

- Hvis man for eksempel kommer med 10.000 kroner, får man 500 kroner udbetalt uden at gøre indhug i det, man har fået til sin konfirmation, siger Thomas Mitchell.

Danske Bank kræver dog, at de unge mennesker binder deres penge i 12 måneder - ellers skal der betales dekort.

- Man kan hæve dem inden, men så skal man betale dekort. Hvis man pludselig midtvejs finder ud af, at man gerne vil købe en elektrisk guitar eller en cykel, så kan det nok bedre betale sig at snakke med mor og far, siger Thomas Mitchell.

Spar Nord har estimeret, at de omkring 66.000 non- og konfirmander vil sætte op til 1 milliard kroner i banken. Bankens erfaring er, at tre ud af fire konfirmander forbliver kunder i banken, efter at den høje rente er ophørt. Derfor er det en langsigtet investering for banken.

0 kommentarer
Vis kommentarer