Tjek kontoen: Nu er der penge tilbage fra skat

2,9 millioner danskere får 14,6 milliarder kroner tilbage i skat. Gæld til de offentlige kasser trækkes fra

(Foto: Lærke Posselt)
(Foto: Lærke Posselt)

Danskerne har betalt for meget i skat i 2013. Derfor står der en hilsen på kontoen fra Skat hos 2,9 millioner danskere. Den for meget betalte skat løber op i 14,6 milliarder kroner og udbetalingen sker i dag.

En del danskere vil dog ikke få deres overskydende skat udbetalt. Den bruges i stedet automatisk at afdrage deres gæld til de offentlige kasser.

Det drejer sig om 312.435 borger, der eksempelvis skylder licens, skat, underholdsbidrag, boligstøtte, parkeringsbøder mv.

- Hvis man skylder noget til det offentlige, modregnes de overskydende skatter i gælden, inden vi udbetaler.

- I år nedskriver vi på den måde det offentliges tilgodehavende med over 830 millioner kroner. Og samtidigt får vi gjort cirka 105.000 borgere gældfrie i forhold til den gæld, som udbetalingerne kan bruges til, forklarer Richard Hanlov, der er underdirektør i Skat.

Generelt om danskernes forhold til Skat siger underdirektøren:

- Borgerne er blevet bedre til at ramme det korrekte beløb med deres forskudsopgørelse. Selvom det er dejligt at få penge tilbage, så er det jo udtryk for, at man har betalt for meget i løbet af 2013.

- Derfor kan jeg kun opfordre til, at man tjekker sin forskudsopgørelse, så man ikke betaler hverken for meget eller for lidt i løbet af i år, siger Richard Hanlov

0 kommentarer
Vis kommentarer