Dankort-terminaler ramt af nedbrud

Tekniske problemer har gjort, at transaktioner på Dankort bliver afvist

Flere handlende oplever tirsdag aften at få køb på dankort afvist, selvom de har indtastet den rigtige kode.

Det skyldes nogle tekniske problemer hos selskabet bag dankortet, Nets, bekræfter kommunikationschef i Nets, Søren Winge, over for Ekstra Bladet.

- Det er rigtigt, at vi siden klokken 18.15 har haft nogle driftsproblemer, som gør, at vi afviser nogle korttransaktioner, siger Søren Winge.

Der var dog ikke tale om et totalt nedbrud, men derimod periodiske driftsproblemer, siger kommunikationschefen.

Da Ekstra Bladet talte med ham kort før kl. 19, sagde han, at alle systemer skulle være oppe at køre, men igen kl. 19.20 var der udfald.

Nets arbejder i øjeblikket på at finde kilden til de periodevise fejl, som altså har ramt landet over.

Søren Winge betegner over for Ritzau udfaldene som meget usædvanlige.

- Det er ikke noget, vi har prøvet før på den her måde, vil jeg sige, hvor vi ser de her dyk, som vi ikke kan få stabiliseret fulgt ud bagefter, siger han og lover, at man arbejder på højtryk for at løse problemerne. Men han kan i øjeblikket ikke sige, hvor lang tid der vil gå, før det fungerer normalt.

Frustrerede kunder
Ekstra Bladet har talt med flere frustrerede kunder. Blandt andet Jimmy Valentin, der uden held prøvede at bruge sit Dankort i både Fakta, Lidl og Rema 1000 i Næstved.

- Så jeg måtte pænt stille varerne på plads igen og forlade etablissementet. Nu må jeg se, hvad der er i fryseren, siger Jimmy Valentin, der glæder sig over, at han havde været ude og handle forleden dag.

- Men man kunne se, at folk var lettere frustrerede, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer