Godt vejr lægger op til påskerekord for detailhandlen

Påskens gode vejrudsigter er med til at skabe forventninger om et rekordstort forbrug op til påskedagene

Udsigt til sol og varme, penge tilbage i skat og udbetaling af børnepenge onsdag før påske lægger op til, at der kan blive sat påskerekord for det samlede dankortforbrug på onsdag, skriver Søndagsavisen.

Onsdag før påske er altid en af de dage, hvor danskerne køber allerstørst ind. Sidste år blev der sat rekord, da danskerne tilsammen brugte 1,578 milliarder kroner på deres betalingskort onsdag før påske.

Den rekord bliver med stor sandsynlighed slået i år, vurderer Søren Winge, der er kommunikationschef for Nets.

- Historisk er onsdag en kæmpe handelsdag, og når vi tager sidste års friske rekord i betragtning, kan det godt se ud, som om der bliver tale om endnu en rekord i år, siger han til Søndagsavisen.

Hos Dansk Supermarked og Coop regner man også med at få rigtig travlt med at lange påskeæg, sild og snaps over disken på onsdag.

- Påskedagene ligger rigtig godt midt i måneden i år, og vejret ser ud til at blive meget bedre end de foregående år, hvor vi nærmest har haft vintervejr. Så vi forventer os meget af onsdag især, siger Jens Juul Nielsen, informationschef i Coop, til Søndagsavisen.

Coop oplyser, at 800 butikker i Dagli'Brugsen og Fakta holder åbent hele påsken.

Udover onsdag før påske er den 21.-23. december traditionelt set årets største handelsdage, men hvor der op til jul bliver brugt penge på gaver, bruges de store summer op til påsken primært på mad og drikke.

Samtidig viser beregninger fra Nationalbanken ifølge Søndagsavisen, at en fjerdedel af detailhandlens indtægter kommer fra kontanter.

Derfor regner man med, at sidste års påskerekord på 1,578 milliarder kroner i virkeligheden var tættere på to milliarder kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer