Holger Danske udløser voldsom budkrig

Siden Lauritz.com satte en bronzestatue af Holger Danske i udbud, er prisen skudt i vejret. Seneste bud er 41,2 millioner kroner

Den over 100 gamle og næsten 2000 kilo tunge bronzestatue af Holger Danske er vurderet til 2,5 millioner kroner, men ser ud til at blive solgt til en langt højere pris (Foto: Lauritz.com)
Den over 100 gamle og næsten 2000 kilo tunge bronzestatue af Holger Danske er vurderet til 2,5 millioner kroner, men ser ud til at blive solgt til en langt højere pris (Foto: Lauritz.com)

Der er voldsom rift om den over 100 år gamle bronzestatue af Holger Danske, der hidtil har prydet indgangen til Hotel Marienlyst i Helsingør.

Siden statuen blev sat i udbud på Lauritz.com i går, er der faldet over 250 bud - og budkrigen er først lige startet.

Foto: Claus Bonnerup/POLFOTO Dansk politik Pia Kjærsgaard vil købe Holger Danske

Over 41 mio. kr.
Budkrigen startede på beløbet 1,75 millioner kroner og er vurderet til 2,5 millioner kroner. Men i skrivende stund ligger højeste bud på 41,2 millioner kroner. Prisen og statuens størrelse - den er 188 centimeter høj og vejer et sted mellem 1500 og 2000 kilo - begrænser naturligvis køberskaren. Det er da heller ikke Hr. og Fru Jensen, der er målgruppen, oplyser Lauritz.com, som dog ikke vil nærmere ind på, hvem der har budt på nationalklenodiet.

- Vores kunder er garanteret anonymitet, så jeg må ikke sige noget som helst - heller ikke, om der er tale om danske eller udenlandske kunder, siger pressemedarbejder hos Lauritz.com Christina Riis Hansen til ekstrabladet.dk.

Kan ende på museum
Auktionshuset kan dog oplyse så meget, at målgruppen primært er museer, store virksomheder og offentlige institutioner som eksempelvis Folketinget, hvorfra Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard tidligere har vist interesse.

Den tidligere formand, som i dag er værdipolitisk ordfører hos DF, ser gerne, at statuen kommer til at stå et sted tæt ved Christiansborg, så folketingsmedlemmer ser den hver dag. (Polfoto/Rumle Skafte) Dansk politik Pia K.: Jeg vil byde højere end en kinesisk rigmand

Sælgeren, Hotel Marienlyst, har tidligere udtalt, at håbet er, at bronzestatuen vil nå bredere ud i offentligheden ved at blive solgt.

Der er i øjeblikket omkring syv forskellige kundenumre, der har budt på Holger Danske, som dog ikke skal forveksles med den mere kendte Holger Danske-statue ved kasematterne på Kronborg slot. Auktionen afsluttes torsdag den 25. april klokken 23.46.

0 kommentarer
Vis kommentarer