Prisforvirring i Bilka

Bilka har nået topmålet, når det gælder prisforvirring. Det mener i hvert fald Lars Kristiansen, som nu ikke længere stoler på Bilkas førpriser

(Privatfoto)
(Privatfoto)

For Lars Kristiansen er Bilkas tilbudspriser som en ulv i fåreklæder. I hvert fald har han med rette svært ved at gennemskue den rigtige pris på tilbudsvaren 'rejsetaske i lammeskind'.

Den har nemlig tidligere kostet 279 kroner, men blev for nyligt sat ned til 179 kroner - samtidig med, at den bærer et prisskilt, hvor der står normalpris '175 kroner'.

Ingen tillid til tilbudspriser
- Jeg synes, det er noget fis. Tænk, at man ikke kan stole på, hvad der står i tilbudsaviserne længere, siger Lars Kristensen, som er gået til ekstrabladet.dk med sin undren.

Tvivlen opstod, da han ved en af sine sædvanlige gennemlæsninger af Bilkas tilbudsaviser faldt over et tilbud på en 'rejsetaske i lammeskind'. Prisen lød på 179 kroner, hvilket ifølge annoncen var 100 kroner mindre end normalprisen på 279 kroner. Selv om han bor 30 kilometer væk, kørte Lars Kristensen helt til Herning for at købe tasken, men da han kom hjem, opdagede han imidlertid et prisskilt, som angav 175 kroner som normalprisen.

Se også: Bilka fuskede med priserne

Minder om fusk
Lars Kristiansens kone kørte tilbage til Bilka for at klage over prisforvirringen. Men i butikken fandt hun, at prisskiltet på de resterende lammeskindstasker havde ændret udseende. Skiltet var simpelthen revet over, og prisen '175 kroner' var blevet fjernet.

- Det er da snedigt gjort af Bilka, men det minder meget om fusk med førpriserne. Jeg vil i hvert fald ikke tro på Bilkas førpriser længere, tilføjer Lars Kristensen, som dog har valgt at beholde tasken.

Se også: Snyder med førpriser

ekstrabladet.dk satte sig for at opklare, hvad tasken egentligt koster, og har kontaktet pressechef hos Dansk Supermarked Mads Grand, som udtaler sig på vegne af Bilka.

Han forklarer, at rejsetasken i juli 2012 blev fastsat til at have en normalpris på 279 kroner. Før dette har prisen varieret, og tasken har blandt andet kostet 175 kroner i en periode. Det gamle prisskilt er ved en fejl blevet siddende.

- At kunden har fundet en gammel prismærkning i tasken er beklageligt og en fejl fra vores side. Men det er altså ikke udtryk for, at varen i den mellemliggende periode har kunnet købes for 175 kroner. Det har ikke været muligt som minimum de seneste otte måneder at købe varen til 175 kroner. Laveste pris har i den periode været de 179 kroner, som kunden også har betalt, forklarer Mads Grand.

- Men kan du forstå, at kunden synes, at jeres prissætning kan være forvirrende, når varen hele tiden skifter pris?

- Det er selvfølgelig noget rod og svært at blive klog på. Men det skyldes, at vores priser fra leverandøren ændrer sig, og at vi indimellem kører tilbud. Blandt andet har samme taske siden 31. januar i år kostet 175 kroner i Bilka i Holstebro og i Næstved - men det er fordi, at varen har været sat ned ved en fejl. Fra på onsdag vender prisen tilbage til 279 kroner i alle butikker.

- Hvad kommer tasken så til at koste fremover?

- Det afhænger af, om den kommer på tilbud igen. Men indtil videre vil normalprisen være 279 kroner fra i morgen, tilføjer pressechefen.

Har du nogle oplevelser med forvirrende eller ulovlige før- og nupriser, som du vil dele med os, så send en email til 1224@eb.dk eller en sms til 1224.

Se også: Bilka vildleder om elektronikSe også: Bilka-fejl: Ingen fladskærm til 49 kr

[

Før- og nupriser

- I forbrugerombudsmandens udkast til retningslinjer for prismarkedsføring, skal førprisen have været gældende i mindst seks uger, før den erhvervsdrivende kan henvise hertil ved sammenligninger mellem før- og nupriser.

- Ved dagligvarer og sæsonvarer foreskriver retningslinjerne, at førprisen skal have været gældende i fire uger.

- Urigtige og vildledende førpriser er en overtrædelse af markedsføringslovens forbud mod vildledning og kan straffes med bøde. Udtrykket 'udsalg' må ifølge markedsføringsloven kun anvendes, hvis det kan dokumenteres, at der er tale om en vare, som umiddelbart forud for udsalget var til salg til en højere pris i forretningen.

- Andre varer, der er indkøbt særligt fordelagtigt, og derfor kan sælges billigere end normalt, eller varer der sælges umiddelbart efter indkøb, må ikke sælges som 'udsalgsvarer'.

- Hvis du har købt en vare med forkert førpris, kan du kræve et passende nedslag i prisen. Du skal selv dokumentere, at den førpris, butikken har oplyst, er forkert. Du kan muligvis også hæve købet og få det beløb tilbage, som du har betalt for varen. Det giver mulighed for at købe varen et andet sted - og måske dér få den reelle besparelse.

Kilde: Forbrug.dk

]
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere