Sådan tjekker du din årsopgørelse

Din årsopgørelse er ikke nødvendigvis korrekt. Tjek den for ikke at blive snydt

Årsopgørelsen, som netop er blevet frigivet på skat.dk, er ikke den endelige version. Du kan stadig nå at ændre fejl i opgørelsen. (Foto: Thomas Sjørup og Caroline Baclig)
Årsopgørelsen, som netop er blevet frigivet på skat.dk, er ikke den endelige version. Du kan stadig nå at ændre fejl i opgørelsen. (Foto: Thomas Sjørup og Caroline Baclig)

I langt de fleste tilfælde passer den årsopgørelse, som SKAT i fredags gjorde tilgængelig for danskerne. Men man skal ikke bare tage tallene fra SKAT for gode varer, du kan snyde dig selv ved ikke at tjekke tallene efter i sømmene.

Årsopgørelsen er nemlig kun foreløbig, og der er derfor stadig mulighed for at rette eventuelle fejl i årsopgørelserne i håbet om at score den store skattegevinst. Det fortæller direktør i skatte- og momsrådgivnings firmaet, Revitax, Ebbe Melchior til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Det store SKATtekort

I langt de fleste tilfælde vil det foreløbige resultat af årsopgørelsen også være det beløb, du skal indbetale til eller modtage af SKAT, men ifølge Ebbe Melchior er der et par steder, hvor man som privatperson skal være opmærksom for ikke at blive snydt.

Befordringsfradraget er den store skurk

Fejl i årsopgørelsen ses ofte ved befordringsfradraget, som af forskellige årsager kan være opgjort forkert.

- SKAT ved hvor du bor, og dermed har SKAT mulighed for at beregne det befordringsfradrag, du har ret ved hjælp af fra din arbejdsplads til bopæl. Men SKAT kan ikke se, hvor mange dage om året du har været på arbejde. Dermed kan der opstå situationer, hvor du ikke modtager korrekt fradrag for din kørsel. Og det kan have stor betydning for din restskat, fortæller Ebbe Melchior

Læs også:

Se også: Hvad skal du bruge dine skattepenge til ?

- Desuden skal du være opmærksom på dit befordringsfradrag, når du skifter arbejdsplads. Det er ikke altid, det bliver indberettet korrekt fra virksomhedens side, hvilken adresse du arbejder på, og du kan på den måde blive snydt for et befordringsfradrag, fortsætter han

Krisetid skaber nye problemer

Udover befordringsfradraget skal man også være opmærksom på sit rentefradrag.

Ifølge Ebbe Melchior har bankernes krise medført, at vi i højere grad optager privatelån. Renten på de privatelån bliver ikke automatisk oplyst til SKAT, der dermed ikke giver fradrag for disse i årsopgørelsen.

Læs også:

Se også: Så lidt sparer de på Thornings lavere selskabsskat

- Det er vigtigt man får sammenholdt sine renteudgifter, med hvad der er indberettet. I disse tider kan det være svært at låne penge, og derved er der flere der har stiftet privatgæld. Denne renteudgift er ikke påført årsopgørelsen og derved snyder man sig selv for fradraget, fortæller Ebbe Melchior

Desuden peger Ebbe Melchior også på, at man skal være opmærksom på, at hustru- og børnebidrag også kan have en indflydelse på ens fradrag.

Har du fundet fejl i din årsopgørelse, er det stadig muligt at rette den på skat.dk eller via telefon til en af SKATs medarbejdere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere