Flere ramt af dankortsvindel

Antallet af danskere, der har fået misbrugt deres dankort stiger. Nu gælder det også hævekort med chip

(Foto: Thomas Borberg)
(Foto: Thomas Borberg)

Efter, at ekstrabladet.dk de seneste dage har fortalt om, hvordan danskere fra Kalundborg-området har fået tømt deres konto af udenlandske dankortsvindlere, er flere tilfælde dukket op.

Svindlen, som i første omgang så ud til at være begrænset til Visa Electron-kort uden chip, har nu også ramt Visa/dankort med chip. Det bekræfter politiet over for ekstrabladet.dk.

Se også: Dankortsvindlere tømmer folks kontoSe også: Udenlandsk bande bag dankortsvindel

Omfattende svindel
- Siden i går har vi fået to nye anmeldelser om samme type svindel. Der er i begge tilfælde tale om almindelige dankort med chip, oplyser politikomissær Per Kragh fra Kalundborg politi.

Antallet af anmeldelser er nu oppe på fire, men ifølge Nordea, som har udstedt de misbrugte kort, kan der sagtens være tale om flere svindelsager. Misbruget af hævekortene er sket ved hjælp af metoden 'skimming', hvor gerningsmændene sætter elektronisk udstyr på en betalings- eller hæveautomat og dermed aflurer hævekortets magnetfelt og eventuelt pinkode. På den måde kan kortoplysningerne misbruges, og flere har fået hævet beløb på mellem 1800 kroner og 6700 kroner. Ifølge politiet er der i et enkelt tilfælde tale om misbrug for op mod 45.000 kroner.

- Ud over anmeldelserne i Danmark har vi set flere lignende tilfælde i udlandet, hvorfor svindlen sagtens kan være mere omfattende. De to nye anmeldelser, vi har fået, er begge fra danskere med chip-kort, som er brugt i udlandet, forklarer Per Kragh.

Afluret på tankstation
Herhjemme er afluringen af hævekortene sporet tilbage til en enkelt betalingsautomat ved en bestemt tankstation i Ubby ved Kalundborg. Langt de fleste hæve- og betalingsautomater i Danmark har dog en chipaflæser, som gør det umuligt at aflæse hævekortets magnetstribe. I udlandet er det ikke helt så udbredt, fortæller Per Kragh.

- Jeg skal ikke kunne sige, om der findes enkelte hæve- eller betalingsautomater, der ikke bruger chip. Men jeg kan se på anmeldelserne, at de chip-kort, der er blevet misbrugt, er blevet afluret i udlandet, tilføjer politikommissæren.

Fik misbrugt sit dankort
Nordea-kunden Anni Birgit Larsen er én af de Visa/dankort-ejere, som har fået misbrugt sit kort, selv om det har en chip.

- Jeg har ikke været i udlandet siden september måned sidste år, hvor jeg var på Mallorca. Her brugte jeg mest mit mastercard og kun til at betale for varer i butikkerne. Så jeg tror, at afluringen af mit kort må være sket herhjemme - eventuelt ved tankstationen i Ubby, som jeg også jævnligt har brugt, fortæller Anni Birgit Larsen til ekstrabladet.dk.

Hun har uretmæssigt fået hævet omkring 1800 kroner, hvilket hun har indberettet til Nordea.

- Da jeg forleden opdagede, at pengene var forsvundet, kontaktede jeg med det samme politiet, som anbefalede mig at gå til min bank i første omgang. Derfor har jeg endnu ikke politianmeldt sagen, tilføjer hun.

Se også: Ny svindel: Aflurer dit dankort i taxienSe også: Udlændinge bag 'børneporno-virus'

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere