Rodet i Vestas er forudsigeligt

Aktie-Hug! (40) Aktieeksperten Martin Lykke, NPinvestor.dk vurderer her balladen i vindmøllegiganten

Det er mildest talt ikke kønt, hvad der sker i Vestas lige nu - og rygter om spionage gør ikke sagen pænere, mener ekstrabladet.dk's aktieekspert. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Det er mildest talt ikke kønt, hvad der sker i Vestas lige nu - og rygter om spionage gør ikke sagen pænere, mener ekstrabladet.dk's aktieekspert. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

Det er ganske forudsigeligt, at der er rod i Vestas - også i regnskabsafdelingen - men at det skal krydres med industrispionage er alligevel overraskende. Det siger aktieeksperten Martin Lykke fra det uafhængige NPinvestor.dk.

- Vestas gør ikke alene grin med aktionærerne og de mange skatteydere, der har været med til at finansiere virksomheden gennem diverse støtteordninger. De gør også grin med dansk erhvervsliv internationalt og med de mange tusinde hårdt arbejdende medarbejdere i Vestas, Siger Martin Lykke og fortsætter:

Se også: Aktieekspert: - Vi vil se flere bank-fusioner

- Det er desværre ikke overraskende, at der er rod i regnskaberne og i finansafdelingen i Vestas, ligesom der har været det i deres tekniske afdeling. Det forudså jeg allerede i foråret, at der ville være, men at man nu bruger så mange kræfter på interne kampe med tidligere ansatte og krydrer det med spionrygter, det viser jo, at alt er i opløsning. Ditlev Engel skyer ingen midler for at fjerne fokus fra sig selv, siger Martin Lykke.

Se videoen, hvor Martin Lykke i foråret et par minutter henne i videoen forudsiger, at der vil være rod i regnskabsafdelingen

- Hvad betyder det for dansk erhvervsliv?

- Det er klart, at beskyldninger om, at et af dansk erhvervslivs højt besungne flagskibe, og så endda inden for det politisk set hyldede område grøn energi, begår industrispionage mod en konkurrent, og så endda fra et teknologisk set i Danmark lav-status land som Kina, det ser ikke godt ud. Det er forholdsvis uforklarligt, hvis politikerne finder, at det er i orden, at Vestas skal subsidieres med skatteyderpenge for at kunne kopiere en konkurrent. Samtidig stiller det jo også spørgsmål ved den interne vurdering hos Vestas af deres egen teknologi. Det er ganske problematisk for Danmarks ansigt udadtil, siger Martin Lykke.

Se også: Råd til private: Køb GN Store Nord

Han peger desuden på, at det som helhed er et problem for aktiemarkedet, at en folke-aktie som Vestas bliver omdannet til et cirkus.

- Tæt på 200.000 danskere ejer aktier i Vestas, og deres oplevelse af det at investere i aktier bliver jo farvet af det her. Det er ganske beklageligt, og jeg kan kun råde dem til at sælge deres aktier, inden det er for sent. Der kan sagtens komme endnu mere snavs op, og det vil givet skade Vestas' forsøg på at skabe en alliance med japanske Mitsubishi eller anden partner. Vestas har brug for kolde kontanter, og det hjælper den nuværende situation ikke på, siger Lykke.

Se også: Kun for fans eller store investorer

- Kan selskabet gå konkurs?

- Det der kommer frem om selskabet, det bliver grimmere og grimmere, og al erfaring viser, at det er umuligt at sige, hvornår der ikke er mere snavs i sådan et selskab. Derfor tør jeg ikke at udelukke noget som helst, for det er ikke kønt, der her, siger Lykke.

Læs finansnyheder og se aktiekurser på npinvestor.dk

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen