Riskær får 14 måneder mere bag tremmer

Den fallerede erhvervsmand har netop fået forlænget sit fængselsophold. Riskær ankede straks dommen

Klaus Riskær Pedersen mente, at han skulle frifindes, men den farverige finansmand, der i dag var noget bleg og iført bedemandsmørkt jakkesæt, har netop modtaget endnu en fængselsdom. Billedet her er fra en anden retssag. (Foto: Niels Hougaard/Polfoto)
Klaus Riskær Pedersen mente, at han skulle frifindes, men den farverige finansmand, der i dag var noget bleg og iført bedemandsmørkt jakkesæt, har netop modtaget endnu en fængselsdom. Billedet her er fra en anden retssag. (Foto: Niels Hougaard/Polfoto)

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk): Thi kendes for ret: Tiltalte Klaus Riskær Pedersen straffes med ubetinget fængsel i et år og to måneder.

Den 56-årige farverige forretningsmand, jetsetter og tidligere medlem af Europaparlamentet, der endnu ikke har afsonet sin dom på seks års fængsel for bedrageri, er netop blevet idømt endnu et år og to måneders fængsel for svindel.

Anklageren havde i Københavns Byret held med at overbevise dommeren om, at den fallerede erhvervsmand og ivrige iværksætter på ny havde brudt loven. Anklagerens krav om to års ubetinget fængsel blev dog ikke helt accepteret.

Klaus Riskær Pedersen, som selv havde krævet frifindelse, tog selv ordet og ankede dommen på stedet.

Kunne ikke lade være med at drive forretning
Den 56-årige forretningsmands udsigt til et fornyet fængselsophold skyldes to forhold.

Selv om han var erklæret personlig konkurs og på trods af kurators instrukser, sørgede Klaus Riskær Pedersen i 2010 for, at der uberettiget blev udbetalt 539.062,50 kroner til ham fra firmaet Hjemmehjælpen Aps.

Derudover havde han optrådt for aktivt i Hjemmehjælpen Aps og to andre selskaber. Riskær godkendte for eksempel større indkøb, tjekkede budgetter og fastsatte de ansattes løn, har det lydt fra anklagemyndigheden.

Læs også:

Se også: Rasende Riskær om halv million: Det er jo småpenge, det her

Stille og rolig i retten
Den netop afsagte dom slår fast, at det var en overtrædelse af det forbud, som Østre Landsret udstedte i 2008: At Riskær ikke må være direktør i selskaber eller være med i bestyrelser.

Ved domsafsigelsen i Københavns Byret sad den normalt festglade forretningsmand noget bleg i ansigtet iklædt et bedemandsmørkt jakkesæt og lyttede til dommerens ord. Bortset fra en vippende venstre fod virkede Riskær helt stille og rolig, fortæller ekstrabladet.dk's udsendte fra byretten.

Riskær har begået de forbrydelser, der har skaffet ham dagens fængselsdom, mens han afsonede sin landsretsdom i Statsfængslet i Sdr. Omme, og dermed er udsigten til at vende tilbage til friheden blevet udskudt. Det er langt fra første gang, at retsvæsnet har spændt ben for Klaus Riskær Pedersen.

Læs også:

Se også: Forsvarer om Riskær-sag: Vi er på jomfruelig jord

I 1998 blev han af Østre Landsret idømt betinget fængsel i to år og seks måneder i forbindelse med krakket i firmaerne Accumulator Invest og Krepco Holding.

I 2008 kom landsretten så med den ubetingede straf på seks års fængsel for skyldnersvig for 210 millioner kroner over for Fonden af 1. december 1997.

Også en retssag i Frankrig har haft Klaus Riskær som omdrejningspunkt.

ekstrabladet.dk følger sagen...

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere