Ny dom giver gode ideer: Parker ulovligt og spar penge

Den nye dom om parkeringsafgifter fra Østre Landsret åbner for ny og billig langtidsparkering - måske...

Kan det bedst betale sig at smide bilen ulovligt og betale bøden, når du kommer tilbage, eller skal man stadig parkere lovligt og betale for det? Du skal i hvert fald regne efter - også på konsekvenserne - før du bestemmer dig. (Foto: Kristian Linnemann)
Kan det bedst betale sig at smide bilen ulovligt og betale bøden, når du kommer tilbage, eller skal man stadig parkere lovligt og betale for det? Du skal i hvert fald regne efter - også på konsekvenserne - før du bestemmer dig. (Foto: Kristian Linnemann)

Det er fristende at tage bilen til lufthavnen, når man skal en uge til Mallorca, og flyet går klokken kvalme om morgenen. Det er bare så pokkers dyrt. Men hey, Østre Landsrets dom fra i dag, om en bilist, der kun kunne modtage en p-afgift, selvom hendes bil holdt ulovligt parkeret i mere end 24 timer, kan måske gøre det billigere og lettere at parkere et snedigt - men ulovligt - sted for 510 kroner. Det er det, du skal betale, hvis du kommer tilbage til en egentlig p-bøde udstedt af politiet, fordi du har plantet din bil et sted, hvor den ikke må holde.

Er det en parkeringsafgift, din bil har fået i forruden, mens du nød dine drinks under sydens palmer, kan du risikere at skulle slippe 650 kroner. Men det er stadig kun en brøkdel af, hvad du skal have op af tegnedrengen, hvis du vælger at lade øsen holde i en p-garage i lufthavnen. Her veksler priserne fra 900-1700 kroner, hvis du vil parkere i gå-afstand fra lufthavnen.

Se også: Frygter P-kaos efter dom

Loven kan stadig ændres
Man skal dog lige tænke sig om en ekstra gang, før man kaster bilen et tilfældigt sted, som man ved er ulovligt, mener Landsdommer Michael Lerche.

- Det lyder da smart! Smaddersmart!, siger han lidt sarkastisk, da ekstrabladet.dk forelægger ham ideen, og fortsætter:

- Men jeg vil dog ikke anbefale det. Man skal huske, at først når dommen er endeligt afgjort, er den retningsgivende. Der er en ankefrist på otte uger, og Københavns Kommune kan jo vælge at anke den til Højesteret. Gør de det, vil det være Højesterets afgørelse, der er den retningsgivende. Så dommen fra i dag er ikke nødvendigvis gældende, forklarer han.

Læs også: Her er Københavns værste p-synder

Det kan blive dyrt
Han forklarer, at der også er den mulighed, at lovgivningen laves om efter dommen i dag.

- Det vil jo give andre problemer som det, du nævner, og mange andre, så en lovændring kunne godt blive en konsekvens, hvis dommen bliver retningsgivende, siger Michael Lerche.

Sidst - men ikke mindst - advarer han om, at politiet i mange tilfælde vil kunne fjerne bilen, når den holder ulovligt.

- Jeg har hørt om flere, der har fået fjernet deres bil, mens de var væk. Hvis man kommer hjem fra ferie og skal til at finde sin bil et sted og siden betale for både bugseringen og opbevaring på et dyrt sted, så kan det hurtigt blive dyrere end en lovlig parkering, lyder advarslen fra landsretsdommeren.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen