Tryn din bank

Der er store forskelle på, hvad de samme lån koster kunderne i de forskellige banker. Danskerne er alt for loyale over for deres bank, mener ekspert

Der kan være flere hundredetusinde kroner at spare på at skifte bank, hvis du skal låne mange penge. (Foto: Colourbox)
Der kan være flere hundredetusinde kroner at spare på at skifte bank, hvis du skal låne mange penge. (Foto: Colourbox)

Du kan spare en formue på at skifte bank.

Tag eksempelvis et standardprodukt som en andelsboliglån.

Skal du ud at låne 800.000 kroner til en andelsbolig, så koster det dig næsten det dobbelte i den dyre bank frem for den billigste. Det viser beregninger Ekstra Bladet har lavet med tal fra prisportalen Mybanker.dk.

I Swedbank skal du af med 4228 kroner om måneden for dit lån, mens du i Nordfyns Bank risikerer at betale 9752 kroner, som er den højeste pris i deres rentespænd.

Ifølge Morten Westergaard, partner i Mybanker, kan de vilde prisforskelle kun lade sig gøre, fordi danskerne er alt for loyale over for deres banker.

Voldsomme forskelle
- Danskerne skal blive bedre til at skifte bank. Kun ved at stemme med fødderne bliver prisen presset ned. Og for de fleste er der heller ingen udgifter forbundet med at skifte bank, hvis man er utilfreds med en alt for høje rente, siger han.

Også på andre typer af lån, er der forskelle på prisen. Eksempelvis på et billån på 200.000 kroner. Her er Swedbank også billigst med en pris på 2938 kroner om måneden, hvis der betales af over syv år. I Djursland Bank risikerer kunderne ifølge Mybanker.dk at komme af med 4090 kroner.

- Vi er alt for loyale over for vores bank. Det er som om, at vi næsten føler os utro, når vi skifter bank, siger Morten Westergaard.

Synes du, at du betaler alt for høje renter i din bank, eller har du andre problemer med din bank, så vil Ekstra Bladet gerne høre fra dig.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen