Filippinerne forbyder cybersex

Unge, filippinske kvinder skal ikke længere udstille sig på webcam mod betaling. Ny lov kan få vidtrækkende konsekvenser

En ny lov forbyder cybersex i Filippinerne. (Foto: Colourbox)
En ny lov forbyder cybersex i Filippinerne. (Foto: Colourbox)

Filippinernes præsident, Benigno Aquino III, har netop underskrevet en lov, som dybest set gør det ulovligt at have sex via internettet.

Baggrunden for loven er at sætte en stopper for, at sexkøbmænd kan tjene penge på at lade unge kvinder vise sig frem og foretage seksuelle handlinger foran webcam mod betaling fra kunder, som primært kommer fra andre lande.

Læs også: Snart kan vi rejse til andre stjerner

Loven, som er kendt som 'Cybercrime Prevention Act of 2012', forbyder simpelthen cybersex, som defineres som 'en forsætlig involvering i, vedligehold af, kontrol med eller virksomhed direkte eller indirekte rettet mod eksponering, på en vellystig måde, af seksuelle organer eller aktivitet ved hjælp af datasystem, for modydelser eller betaling.'

Hele loven kan læses her

Ifølge Electronic Frontier Foundation (EFF), en amerikansk organisation der arbejder for frihed på internettet, er den nye, filippinske lov dog 'bekymrende', fordi den krænker ytringsfriheden ved også at forbyde frivillige, seksuelle handlinger, når bare de involverer en computer. Eksempelvis kan begrebet 'modydelse' tolkes meget bredt.

Overtræder man loven kan det koste op til 37.000 kroner i bøde og seks måneders fængsel.

Læs også: Han opfandt det 20. århundrede

Filippinske myndigheder har tidligere vist, at de betragter cybersex som en grov forbrydelse. I 2011 blev to svenske mænd idømt fængsel på livstid for at have drevet en internetbaseret forretning med philippinske kvinder, der chattede og udførte seksuelle handlinger på webcam. Domstolen i det sydlige Filippinerne mente, at kvinderne var blevet tvunget til at arbejde i sex-foretagendet.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen