Dansker midt i iPhone-hysteri: Lå i kø 24 timer

Men det var det hele værd, proklamerer danskeren fra Apple butikken i Hamborg

Mindst 600 mennesker stod i kø foran Apple butikken på Jungernstieg i Hamborg, da iPhone 5 blev frigivet i morges kl. 8 (Privatfoto)
Mindst 600 mennesker stod i kø foran Apple butikken på Jungernstieg i Hamborg, da iPhone 5 blev frigivet i morges kl. 8 (Privatfoto)

Efter at have tilbragt mange, lange timer i Hamborgs nattekulde skiftevis siddende på en campingstol og liggende på et tyndt underlag med en sovepose, er Brian Funch en lykkelig mand.

Han har nået sit mål og fået fingrene i den eftertragtede iPhone 5.

Mobil - 21. sep. 2012 - kl. 08:19 TV: iPhone 5-hysteri skudt i gangMobil - 12. sep. 2012 - kl. 19:16 TV: Vi prøver den nye iPhone


Se også: Priskrig: Her får du iPhone billigst <b>Læs også: Priskrig: Her får du iPhone billigst</b>600 i kø
Herhjemme er det nyeste skud på iPhone -stammen ikke for alvor lanceret endnu. Så derfor måtte Brian Funch og hans tre kollegaer helt til Tyskland, hvor iPhone 5 altså blev frigivet i morges klokken 8. Det skulle dog vise sig at blive en hård 'fødsel', som startede tidligt torsdag morgen, da de fire kollegaer drog til Apple butikken på Jungernstieg i Hamborg.

Garderet med tæpper, stole og rigeligt med varme drikkevarer, satte de sig forventningsfulde til rette sammen med - på det tidspunkt - enkelte andre iPhone-fans, hovedsageligt tyskere. I løbet af natten og morgenen blev køen længere og længere og var ved butikkens åbningstid klokken otte fredag morgen vokset til over 600 mennesker.

- Der var kø ned ad gaden så langt øjet rakte. Heldigvis var vi ankommet i god tid, så vi stod i kø som nummer 4-7, fortæller Brian Funch, som er direktør i firmaet iRep.DK.

Det hele værd
Han er nu lidt medtaget efter en hård og kold nat, men mener ikke, at ventetiden var forgæves.

- Vi måtte skiftes til at sidde i campingstole og ligge på liggeunderlag, og det var bestemt ikke varmt. Vi er alle ret medtagede af natten, men da klokken slog 8 blev vi taget imod af cirka 80 medarbejdere som stod og klappede os ind i butikken. Det var det hele værd, understreger Brian Funck og indrømmer, at hvis det ikke havde været i embeds medfør, havde han nok ikke gjort det samme.

- Vi er et firma, der lever af at reparere iPhones, så det er vigtigt, at vi har afprøvet modellerne før vores kunder. Derfor er vi taget herned, tilføjer direktøren.

iPhone 5 bliver lanceret i Danmark i næste uge - nemlig den 28. september.

Samfund - 13. sep. 2012 - kl. 18:25 Råddent æble: Elendige arbejdsforhold på iPhone 5-fabrikSe også: Samsung udfordrer Apple (igen)

1 af 3 Et større opbud af politi og sikkerhedsfolk var til stede for at holde styr på de mange, der ville have fingre i den nye iPhone 5 (Privatfoto)
2 af 3 Flere iPhone-fans lå indpakket i soveposer og halvsov foran Apple butikken i Hamborg i nat (Privatfoto)
3 af 3 Mindst 600 mennesker stod i kø foran Apple butikken på Jungernstieg i Hamborg, da iPhone 5 blev frigivet i morges kl. 8 (Privatfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen