Flere står frem: Vi er også blevet snydt af fupudlejer

Både studerende og forretningspartnere står frem og fortæller, at de er blevet snydt af fupudlejer Jimmy Patrick Jensen. Han er sporløst forsvundet

Under dække af forskellige navne og cpr-numre har Jimmy Patrick Jensen snydt både sin udlejer, tilfældige studerende samt forretningsforbindelser for flere hundredetusinde kroner (Foto: Ole Steen)
Under dække af forskellige navne og cpr-numre har Jimmy Patrick Jensen snydt både sin udlejer, tilfældige studerende samt forretningsforbindelser for flere hundredetusinde kroner (Foto: Ole Steen)

Efter at ekstrabladet.dk i går kunne fortælle, at to studerende føler sig snydt for 48.000 kroner af den bedrageridømte boligsvindler Jimmy Patrick Jensen, er det væltet ind med henvendelser.

Både studerende, en tidligere udlejer og en forhenværende forretningsforbindelse siger, at de har hundredede tusinde kroner til gode hos fupudlejeren og tidligere direktør i det nu konkursramte firma Center for Stress og Psykisk Arbejdsmiljø (cfsopa).

Se også: Boligsvindler snyder studerende for 48.000Se også: 'Min lejlighed misbrugt til fupudlejning'

Bruger forskellige navne
Det var under dække af dette firma og i øvrigt et andet navn - nemlig Patrick Lykke - at fupudlejeren i starten af året snød to mandlige studerende for 12.000 kroner. Under påskud af at ville fremleje sin lejlighed på Frederikssundsvej 50 i Københavns nordvestkvarter, mødtes han i løbet af vinteren med de to studerende, Nikolaj Malmberg og hans ven. 'Patrick Lykke' låste sig ind i lejligheden, fremviste den og tilbød de kommende lejere at skrive under på en kontrakt med det samme.

- Vi var som andre på intet tidspunkt mistænksomme. Han virkede ret professionel. Da vi blev klar over svindlen og begyndte at rykke ham fra svar, modtog jeg pludselig en sms-besked fra et afrikansk nummer - med landekode fra Ghana - hvor han påstod at have mistet sit pas og penge, og derfor var hans hjemkomst til Danmark forsinket, fortæller Nikolaj Malmberg, som kan fremvise både lejekontrakt og kontoudskrift som dokumentation.

Efter pengene blev overført, hørte de ikke mere fra udlejeren og ringede derfor til politiet. Her kunne de imidlertid ikke hjælpe de frustrerede studerende, men henviste dem blot til Lejernes LO.

På spil sidste år
På akkurat samme måde er flere andre blevet snydt. I juli måned i år politianmelder Lotte Bickmann og veninden Sidsel Sølling Hansen fupudlejning med samme lejlighed, samme udlejer og en samlet sum på 56.000 kroner. Eneste forskel er, at udlejeren denne gang bruger navnet 'Patrick Jensen'.

- Vi opdagede først svindlen ved overdragelsen den 9. juli og anmeldte det til politiet samme dag. Efterfølgende fik vi kontakt til den rigtige ejer af lejligheden. Han fortalte, at der har været flere falske udlejninger af samme lejlighed, beretter Lotte Bickmann, som ligeledes kan fremvise lejekontrakt og kontoudskrift.

Helt tilbage i sommeren sidste år har Jimmy Patrick Jensen været på spil på Vesterbro. Sammen med en kvinde har han givet sig ud for at være udlejer af en lejlighed i Sankelmarksgade, og han mødes endda med en interesseret lejer - den studerende Asbjørn Jellested. Den mulige lejer bliver dog mistænksom og finder hurtigt ud af, at kvinden er ved at blive smidt ud af lejligheden på grund af manglende huslejeindbetalinger.

Skruppelløs løgner
Trods de mange sager er politiet fortsat ikke kommet videre i efterforskningen. Men på Station Bellahøj bekræfter sektionsleder Tom Arnoldsen, at man har modtaget flere anmeldelser om Jimmy Patrick Jensen og fortsat undersøger sagen.

En tidligere forretningspartner, der har kendt fupudlejeren gennem flere år, mener, at han muligvis kan være i Ghana. Her stammer hans kæreste fra - og det er også herfra, at en tidligere sms fra Jimmy Patrick Jensen er sporet.

- Han er skruppelløs og enormt god til at lyve, fortæller Jes Sørensen, som underviser i kampsport.

Skylder 180.000 kr.
Det var igennem sit job, at han mødte den bedrageridømte boligsvindler. Gennem sit firma cfsopa udviklede Jimmy Patrick Jensen nemlig arbejdsmarkedskurser - blandt andet tilbød han i løbet af september 2010 en række kurser om selvforsvar for Dansk Taxi Råds medlemmer. Det var her, at Jes Sørensen kom ind i billedet.

- Han (Jimmy Patrick Jensen, red.) ville have mig med som partner i firmaet, men det ønskede jeg ikke. Jeg ville bare stille mine faglighed til rådighed og brugte meget af min tid på undervisning for Dansk Taxi Råd og Høvelte Kaserne. Men da jeg efterfølgende sendte en faktura på 180.000 kroner, hørte jeg aldrig fra ham, uddyber Jes Sørensen.

Han har dog aldrig politianmeldt sagen.

- Han (Jimmy Patrick Jensen, red.) kan jo bare påstå, at jeg ikke gjorde mit job godt nok, og at han derfor ikke vil betale. At han nu skylder mig penge, kan jeg ikke forvente, at politiet tager sig af. Det er desværre mit eget problem, tilføjer Jes Sørensen.

Trods flere forsøg har det fortsat ikke været muligt at træffe Jimmy Patrick Jensen for en kommentar.

Se også: Politiet advarer: Pas på disse boligsvindlere

Se også: Boligsvindler udnytter krise Læs også: Boligsvindler udnytter krise

1 af 2 (Foto: Colourbox)
2 af 2 Under dække af forskellige navne og cpr-numre har Jimmy Patrick Jensen snydt både sin udlejer, tilfældige studerende samt forretningsforbindelser for flere hundredetusinde kroner (Foto: Ole Steen)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen