Kun for fans eller store investorer

Aktie-Hug! (37) Aktieeksperten Martin Lykke, NPinvestor.dk: - Almindelige interesserede skal holde sig væk fra Brøndby-aktien. Den er i dag helt speciel!

Aktieeksperten Martin Lykke, NPinvestor.dk giver her på ekstrabladet.dk hver uge sin mening til kende i et velplaceret Aktie-Hug! (Foto: Jakob Jørgensen)
Aktieeksperten Martin Lykke, NPinvestor.dk giver her på ekstrabladet.dk hver uge sin mening til kende i et velplaceret Aktie-Hug! (Foto: Jakob Jørgensen)

- De investorer, der kan være lokket til at satse på, at Brøndby-aktien nu er nået bunden, skal holde sig væk. Brøndby-aktien er kun for fans - eller for storinvestorer, der kan få fat i A-aktierne i klubben.

Det siger aktieeksperten Martin Lykke fra det uafhængige NPinvestor.dk

- Der er investering, så er der gambling og til sidst er der fodboldklubber. Det er kun for fans og ikke for almindelige investorer, siger Martin Lykke.

- Brøndby-aktien er dykket til under en tier, efter at klubben tirsdag tabte feriepengesagen mod Spillerforeningen, og nu skal ud og finde over 20 mio. kr., som klubben skal betale i manglende feriepenge.

- Og de penge har klubben ikke, og bankforbindelsen Nordea vil ikke låne dem pengene. Derfor skal der sælges ud af aktiverne, eller der skal komme nogle investorer til. Det klubben har brug for er professionelle investorer, der kan få A-aktier nok til at indøve bestemmende indflydelse sammen med fansene på klubben. Den nuværende ledelse har kørt klubben i sænk - både sportsligt og økonomisk, siger Lykke.

- Hvad nu hvis klubben reddes?

- Hvis det lykkedes at finde nogle store investorer, og de findes, så ved de også, at Brøndby er en meget presset klub, så de vil forlange at eje en stor del af Brøndby for at redde klubben.

- Derfor vil en redning ikke nødvendigvis sende den nuværende aktiekurs i vejret, selv om det ikke kan udelukkes. Rene fodboldklubber som Brøndby hører ikke hjemme på børsen, da det kun er for fans at købe aktier i klubben, siger Martin Lykke.

Han påpeger desuden, at klubber kan gå konkurs.

- Kig blot mod Skotland, hvor Glasgow Rangers, som er en megaklub i forhold til Brøndby, er gået konkurs, og nu spiller i tredje division.

- Når det kan ske for Rangers, så kan det selvfølgelig også ske for Brøndby, siger Lykke.

Se aktiekurser og nyheder på NPinvestor.dk1 af 2 Der er ikke meget at grine af ude på Vestegnen i dag, hvis man er fan af Brønby IF. (Foto Finn Frandsen)
2 af 2 Aktieeksperten Martin Lykke, NPinvestor.dk giver her på ekstrabladet.dk hver uge sin mening til kende i et velplaceret Aktie-Hug! (Foto: Jakob Jørgensen)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen