Farverig konsulent dømt for grov svindel

Gert Jensen, 67 år, fik 12 måneders fængsel for grov momssvindel og en bøde på 2 mio. kr. Straffen gjort betinget på grund af sagens langsommelighed

Gert Jensen var en overgang direktør for et stort transportfirma i Estland. Her ses han i sine velmagtsdage. (Foto: Mee Raul)
Gert Jensen var en overgang direktør for et stort transportfirma i Estland. Her ses han i sine velmagtsdage. (Foto: Mee Raul)

En af den københavnske underverdens tidligere så farverige profiler, den nuværende folkepensionst, forhenværende konsulent Gert Jensen, 67 år, er for kort tid siden fundet skyldig i momssvig til lidt over 2 mio. kr.

Domsmandsretten i Københavns byret har netop fastsat straffen til fængsel i 12 måneder. Straffen blev dog gjort betinget på grund af sagens langsommelighed. Det drejede sig om nogle forhold tilbage til 2005 og 2006, men først i 2008 kom politiet på banen, og i 2011 blev der rejst tiltalte.

Gert Jensen skal endvidere betale en tillægsstraf på 2 mio. kr. og sagens omkostninger, herunder salæret til forsvareren, dr. jur., advokat Sysette Vinding Kruse.

Den dømte Gert Jensen accepterede efter en kort rådslagning med sin forsvarer byrettens dom, mens anklagemyndigheden endnu har en frist til at anke sagen, hvis man finder, at Gert Jensen burde ind og sidde.

Gert Jensen har i mange år spillet en aktiv rolle som en noget utraditionel forretningsmand i København. En af hans tætte forretningsforbindelser var en gang Mr. Big, den kinesiske indehaver af Restauran Bali ved Kongens Nytorv midt i København. Mr. Big blev for nogle år siden forsøgt likvideret tæt på sin restaurant.

Gerningsmanden, som endnu ikke er fanget, men hvis identitet politiet kender, har ifølge Gert Jensens egne oplysninger til ekstrabladet.dk været personlig bodygard gennem en årrække for netop Gert Jensen.

Gert Jensen havde også i sine velmagtsdage gode forbindelser til det danske rockermiljø og to af dem blev for mange år siden dømt fængselsstraffe for at have truet en dansk hotelfamile bl.a ved at smadre og sætte ild til familiens bil, der stod parkeret i en garage.

Ifølge dagens dom begik Gert Jensen grov momssvindel ved at undlade at betale dansk moms fra sit danske firma i forbindelse med nogle transporter for en langt større virksomhed. Pengene for de transporter blev i en periode sendt til Estland, hvor han dengang boede.

Der blev aldrig betalt moms, og det blev i dag betalt tilbage med en betinget straf og en bøde.

En af Gert Jensens nære samarbejdspartnere i det danske transportfirma var professor, dr. jur. Preben Stuer Lauridsen, og selv om hans navn er blevet nævnt adskillige gange under retsforhandlingerne i byretten, han han aldrig været sigtet i sagen.

1 af 2 Konsulent Gert Jensen i underbukser (billedet). Han blev landskendt i Danmark, da han indledte et mystisk samarbejde med den dengang respekterede dr. jur. professor Preben Stuer Lauridsen. Samarbejdet skete i det børsnoterede selskab Thorax, men det hele endte i hat og briller og for kort tid siden blev Gert Jensen idømt en straf på 12 måneders fængsel. (Foto: Kristjan Lepp)
2 af 2 Gert Jensen var en overgang direktør for et stort transportfirma i Estland. Her ses han i sine velmagtsdage. (Foto: Mee Raul)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen