Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

I dag bliver parkeringskrigen afgjort

Må private parkeringsselskaber give flere afgifter for den samme ulovlige parkering? Det afgør Østre Landsret i dag

Det er surt at komme tilbage til sin bil - og en afgift i forruden. Det er dobbelt surt at komme tilbage til sin bil - og to afgifter i forruden. Men er det ulovligt? Det afgør retten i dag. (Foto: Kristian Linnemann)
Det er surt at komme tilbage til sin bil - og en afgift i forruden. Det er dobbelt surt at komme tilbage til sin bil - og to afgifter i forruden. Men er det ulovligt? Det afgør retten i dag. (Foto: Kristian Linnemann)

Sagen startede allerede i oktober i år, men i dag falder dommerens hammer. Det er nemlig i formiddag, at Østre Landsret fælder dom i sagen mellem FDM og City Parkering. De to strides om, hvorvidt private parkeringsselskaber må pålægge bilister, der parkerer på deres område, flere afgifter for den samme ulovlige parkering.

FDM fører sagen for et medlem, der er blevet pålagt afgifter både før og efter midnat for den samme parkering på City Parkerings område.

Se også: Parkeringskrigen fortsætter i dag

Men afgørelsen i denne sag er interessant for hele Danmarks bilister, fordi den kommer til at danne praksis for alle andre lignende sager i fremtiden.

- Det kan godt være, at landsretten siger, at det for eksempel er ok at give to bøder men ikke tre, men så vil vi i hvert fald have en fortolkning og få sat loft over, hvor mange bøder man kan give. Worst case scenario er, at retten siger, at de kan give lige så mange bøder, som de har lyst til, siger afdelingschef for FDM's rådgivning, Per Alkestrup.

Se også: Må parkeringsvagten holde ulovligt?

I september faldt dom i en lignende sag, hvor FDM på vegne af et medlem førte sag mod offentlige parkeringsvagter. Her fik FDM og bilisten medhold i, at der kun må udstedes én parkeringsafgift for hver forseelse. Men den dom får ikke nødvendigvis indflydelse på dommen i dag mod de private p-selskaber.

- På det private område er det anderledes, fordi der her er tale om et aftalemæssigt forhold, som ikke er afhængigt af, om der er lovhjemmel eller ej: Så snart, du passerer parkeringsskiltet og kører ind på parkeringsselskabets område, så har du i princippet accepteret de betingelser, parkeringsselskabet har - herunder for eksempel at du kan få én ny afgift pr døgn, sagde Per Alkestrup, til ekstrabladet.dk efter dommen mod de offentlige p-vagter.

Se også: P-bøde til usynlig bil

Østre Landsret afsiger dom i sagen kl 10.00.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen