SKAT i børne-brøler

SKAT har sendt 110.000 årsopgørelser ud til børn ved en fejl

Der har været godt gang i kopimaskinen hos SKAT - til ingen verdens nytte.

110.000 børn har nemlig modtaget en årsopgørelse ved en fejl.

'Hvis dit barn har fået en årsopgørelse, kan det skyldes, at barnet har modtaget børnebidrag,' skriver SKAT på Facebook og fortsætter:

'Normalt danner vi kun en årsopgørelse til barnet, hvis bidraget er over normalbidraget. Ved en fejl er der dog dannet årsopgørelser til 110.000 børn, som kun har modtaget normalbidraget, som der ikke skal betales skat af', beklager SKAT.Opslag af SKAT.


OPDATERING: SKAT vil ikke udtale sig mundtligt til Ekstra Bladet. I stedet har SKAT's presseafdeling mailet os følgende citat fra Richard Hanlov, underdirektør for Afregning:

- Børn og unge, der modtager børnebidrag udover normalbidraget, får efter reglerne tilsendt en årsopgørelse, da bidraget er skattepligtigt for børnene. Ved en fejl hos edb-leverandøren er der også sendt årsopgørelser ud til børn og unge, der modtager det almindelige normalbidrag, der ikke er skattepligtigt. Disse børn og unge modtager i disse dage en blank årsopgørelse fra SKAT, der går i nul uden restskat eller overskydende skat. Årsopgørelsen har ingen betydning for skatteopkrævningen.

0 kommentarer
Vis kommentarer