Nordea har fået gang i erhvervskunderne

Bankkoncernen Nordea kommer ud af første kvartal med et resultat, der er seks procent højere end året før

Foto: Jessica Gow/AP
Foto: Jessica Gow/AP

Bankkoncernen Nordea, med hovedsæde i Stockholm, fik et overskud på 8,25 milliarder kroner i årets tre første måneder. Det viser bankens regnskab for første kvartal.

Banken er godt på vej ud af finanskrisen, og der er gang i butikken.

- Vi har i begyndelsen af 2014 set en øget aktivitet inden for rådgivning af erhvervskunder om finansielle løsninger og kapitalmarkedstransaktioner, og på opsparingsområdet er aktivitetsniveauet fortsat højt, siger koncernchef Christian Clausen om regnskabet.

- Det har ført til en stigning i vores gebyr- og provisionsindtægter på 13 procent, siger koncernchefen.

- Det ordinære resultat er steget med seks procent i forhold til første kvartal 2013. Og stigningen er sket som følge af øget effektivitet og bedre kreditkvalitet, siger Christian Clausen.

- I dette lavvækstmiljø fortsætter vi med at gennemføre vores initiativer for at sikre øget omkostnings- og kapitaleffektivitet og øge forretningsomfanget med vores kunder, siger koncernchefen.

Nordea er i gang med at svinge sparekniven i forbindelse med de besparelser på omkring 6,7 milliarder kroner, der skal spares frem til udgangen af 2015. Der er allerede fundet besparelser på 1,9 milliarder kroner - og i første kvartal 2014 er der sparet for 335 millioner kroner.

- Derudover bliver der inden for alle forretningsenheder i øjeblikket arbejdet med detaljerne for det accelererede omkostningsprogram. Vi forventer at færdiggøre planerne i andet kvartal 2014, skriver banken i sit regnskab.

- Effektivitetsforbedringerne vil være mulige ved at reducere aktivitetsrelaterede udgifter, tilpasse distribution til at møde ændringer i kundeadfærd, øge produkt- og IT-platform-effektivitet, optimere processer og reducere omkostninger i centrale funktioner, skriver Nordea.

0 kommentarer
Vis kommentarer