Populære træpillefyr bryder i brand

Danskerne elsker træpille-fyr - men en af modellerne har udviklet sig til et mareridt for flere kunder

Sådan så et af de sammenbrændte Ekoheat-fyr ud efter en brand. (Privatfoto)
Sådan så et af de sammenbrændte Ekoheat-fyr ud efter en brand. (Privatfoto)

HJÆLP OGSÅ: Kender du til træpillefyr med de samme problemer? Tip os - gerne med billeder og dokumentation -på en maileller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Allerede i 2011 passerede antallet af træpille-fyr 80.000 i Danmark. Og siden er den billige opvarmning blevet endnu mere populær.

I dag er udvalget af træpille-fyr derfor meget stort.

Men det er ikke altid, at forbrugerne køber et fyr, de kan regne med.

Det kan en gruppe af kunder, der har købt det såkaldte Ekoheat-træpille-fyr, tale med om. For de endte nemlig i livsfarlige situationer, når fyret helt spontant er brudt i brand.

Total nedsmeltning
Ekstra Bladet har interviewet seks af kunderne, der i slutningen af sidste år gik i ' elektronisk krig' mod træpille-fyret på internettet.

Blandt andre Rico Kristensen fra Jylland valgte at lægge billeder af sit udbrændte fyr ud som advarsel på nettet: - Vi havde kun haft fyret nogle få uger, da datteren en morgen står op og ikke kan forstå, at lyset i huset er væk, fortæller han til Ekstra Bladet.

- Jeg går ned i fyrrummet og kan godt lugte, at noget er helt galt. Det er røgfyldt, fordi fyret er brændt helt ned og har kortsluttet elnettet.

LÆS OGSÅ: Klagede over pillefyr - og fik ballade

Også Mick Nielsen fra Nordsjælland oplevede en total nedsmeltning af sit fyr efter blot få ugers drift:

- En søndag kommer vi hjem fra en indkøbstur. Og da min kæreste åbner døren, så råber hun, at brandalarmen hyler nede i kælderen.

- Jeg åbner kælderdøren, og så står der bare en tyk røg ud i hovedet på mig. Jeg kan ikke se en hånd for mig. Men jeg vidste jo godt, at det var fyret, siger Mick Nielsen.

Direktør: Der er et problem
Direktøren for Ekopower - der importerer og sælger Ekoheat-træpille-fyr i Danmark - beklager dybt, at flere af hans kunder købte et produkt, der blev totalskadet:

- Jeg skal ikke på noget tidspunkt rende fra, at jeg har gjort nogle ting forkert og lavet fejl, siger Dan Elkjær, da Ekstra Bladet forleden besøgte ham i firmaet i Middelfart.

Direktøren understreger, at han har hjulpet kunderne, så godt det var muligt. Og selv om brandene i hans træpille-fyr virker voldsomme, så ligger fejlen efter hans opfattelse primært i fejl ved kundernes opstilling og brug af fyret.

- Nogle kunder har ikke det træk, der skal være i skorstenen. Og nogle har ikke haft den nødvendige erfaring til installationen, som jeg gerne vil have. Og så opstår der en risiko for tilbagebrand, mener Dan Elkjær.

LÆS HELE TEMAET I EKSTRA BLADET I DAG:

* Kunder: Tikkende brandbombe
* Kontant kundeservice: Hold jeres mund
* Direktøren: Mit fyr brænder for voldsomt

HJÆLP OGSÅ: Kender du til træpillefyr med de samme problemer? Tip os - gerne med billeder og dokumentation -på en maileller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

1 af 3 Direktøren for firmaet bag Ekoheat-træpillefyret beklager, at hans kunder føler sig dårligt behandlet. Men han mener, at netop kunderne har et stort ansvar for, at brandene opstår. (Foto: Nicolai Brix)
2 af 3 Morten W. Clausen fra Odense er en af dem, der har oplevet, hvordan træpillefyret pludselig bryder ud i røg og flammer. Her viser han, hvor skaden skete på hans fyr. (Foto: Ole Frederiksen)
3 af 3 Sådan så et af de sammenbrændte Ekoheat-fyr ud efter en brand. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer