Boligselskab snyltede 15.800 kr på Flemmings elregning

Flemming Bach Laursen føler sig godt og grundigt snydt af sin boligforening, der vil smide ham ud af boligen, efter at han i over et år fejlagtigt har måttet betale for hele foreningens el-forbrug til blandt andet lys i lygtepæle på den fælles parkeringsplads

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Han har 12.947 kroner til gode hos boligselskabet Randers Bolig. Alligevel smider Randers Bolig Flemming Bach Laursen ud af sit hjem, fordi han ikke har betalt en måneds husleje på 5.440 kroner.

Flemming Bach Laursen har ellers forsøgt at forklare boligselskabet, at han ikke er i stand til at betale huslejen. Årsagen er, at han i over et år er blevet afkrævet elforbrug for boligforeningens fælles-arealer, blandt andet oplysning af den fælles parkeringsplads.

- Det er fuldstændigt vanvittigt, lyder det fra 53-årige Flemming, der tidligere har levet på gaden som hjemløs og i dag er førtidspensionist med en posttraumatisk stress-diagnose. Han bor stadig i rækkehuset i Ørsted på Djursland. Og han nægter at flytte ud. Han mener, at det er Randers Bolig, der er skyld i, at han ikke kan betale den ene måneds husleje.

Ekstraregninger på el i 18 måneder
Alt tegnede godt for Flemming, der efter 35 år på gaden lagde livet som hjemløs på hylden og flyttede ind i rækkehuset i november 2013. Han nød at have tag over hovedet.

LÆS OGSÅ: Københavnsk boligforening afviser forlig i betændt sag

Men efter en måned modtog han en ekstra-regning på el på over 700 kroner. Tre måneder efter kom der endnu en ekstra-regning på 1.404 kroner og sådan fortsatte det i 18 måneder, hvor han blev ved med at skulle betale ekstraregninger for el oveni de 500 kroner, han i forvejen betalte a conto hver måned.

- Jeg bruger jo slet ikke så meget strøm og jeg sagde fra starten, at noget var helt galt, fortæller Flemming.

Han nyder stadig at gå lange ture i naturen og overnatter ofte på campingpladser eller ude i det fri. Derfor er han ikke tit hjemme i boligen, hvilken elregningen burde afspejle.

LÆS OGSÅ: Afsat bestyrelse: Boligforeningen er fuld af løgn

Han henvender sig flere gange til boligselskabet, der afviser at noget skulle være galt med hans el-afregning.

I oktober sidste år blev der lukket for strømmen. Årsagen var, at han ikke havde betalt en ekstraregning på 2.900 kroner. Han flyttede i ti dage hjem til sin familie.

Da han kom tilbage, fortalte naboerne, at lygtepælene på parkeringspladsen og den fælles gangsti gik ud samtidig med, at der blev lukket for Flemmings strøm.

Elmåler tilkoblet lygtepæle
Nu var der en forklaring på det høje elforbrug. Flemming betalte for belysningen af parkeringspladsen og en fælles gangsti. Det viste sig nemlig, at boligforeningen havde et kabel, der gik fra fællesarealets strømforsyning og ind til Flemming Bach Laursens elmåler. Flemming havde derfor betalt hele boligforeningens forbrug til fællesarealerne.

Randers Bolig erkendte efterfølgende fejlen, og i november 2014 udbetalte de 2.918 kroner til Flemming som kompensation.

- Det er rent tyveri, det de laver, og så prøver de at spise mig af med sølle 2.918 kroner, siger Flemming Bach Laursen, der mener at have krav på et langt højere beløb.

LÆS OGSÅ: Boligforening spænder ben for 11-årig dreng

Han har sammen med sin advokat regnet sig frem til, at han i hvert fald har 12.947 kroner til gode, udover de 2.918 kroner.

Men lige nu står han til at blive smidt på gaden.

De mange ekstraregninger har gjort, at han er kommet en måned bagud med huslejen. Den 29. januar i år fik han en rykker fra Randers Bolig og derefter et brev om, at han skulle fraflytte boligen.

- Men jeg kan ikke betale huslejen, for de sidder jo med mine penge, som de har taget fra mig, men som de ikke vil betale mig tilbage, fortæller Flemming Bach Laursen.

Boligselskab: Det er ærgerligt
Chefkonsulent for Randers Bolig Jørgen Henriksen erkender, at det er en fejl, at Flemming har betalt for strøm til fællesarealerne, men at der nu bliver rettet op på den.

- Vi har i sidste uge etableret en ny måler, så Flemmings el nu er separeret fra fællesarealerne, siger Jørgen Henriksen, og fortsætter:

- Vi har givet en kompensation for Flemmings ekstraudgift, men der er muligvis en slutafregning.

Jørgen Henriksen ærgrer sig over, at Flemming Bach Laursen er havnet i den situation, men kan ikke udtale sig yderligere om, hvorvidt han bliver smidt ud.

- Men jeg ved at der er en dialog i gang, siger Jørgen Henriksen.

LLO: Selvfølgelig skal de betale tilbage
Cheføkonom fra Lejernes Landsorganisation i Danmark Jesper Larsen fraråder, at man som lejer ikke betaler sin husleje, selvom man har penge til gode hos boligforeningen.

- Men man skal påpege fejlen overfor boligforeningen, og så skal de selvfølgelig betale, hvad de skylder, tilbage til beboeren hurtigst muligt, siger Jesper Larsen.

LÆS OGSÅ: Kommune følger omstridt boligforening i Kokkedal tæt

Flemming Bach Laursen afventer nu svar fra kommunen, om de vil hjælpe ham med at betale den ene måneds husleje, så han kan blive boende.

Og så venter han på, at hans advokat kan tage sagen i retten.

Da Flemming Bach Laursen har søgt om fri proces, hvor staten betaler for advokat-salæret, kan der gå flere måneder, inden de kan komme i retten med sagen.

75 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere