66.000 pr kvm: Her er Danmarks dyreste vej

Ejerlejlighederne på Danmarks dyreste vej bliver solgt for 7,5 millioner i gennemsnit

Danmarks dyreste vej er Havnegade i København. (Foto: Google Street View)
Danmarks dyreste vej er Havnegade i København. (Foto: Google Street View)

Danmarks dyreste vej ligger i København, hvor en lejlighed koster over 66.000 kroner per kvadratmeter i gennemsnit.

Det er priser, som selv ikke Strandvejen nord for København kan matche.

Boligsiden.dk har fundet frem til de dyreste veje i København, Aarhus, Odense og Aalborg, og tallene viser, at Havnegade, som ligger i kvarteret bag det Kongelige Teater, ikke bare er hovedstadens dyreste vej, men også Danmarks dyreste. Her blev ejerlejlighederne i 2015 solgt for intet mindre end 7,5 millioner i gennemsnit.

Den næstdyreste vej i København er Sandkaj, der ligger i Aarhusgadekvarteret på Østerbro. Her er salgsprisen 56.800 kroner per kvadratmeter.

- Priserne i Københavns Kommune har altid været høje, og de er steget med 34 procent de seneste fem år. Så det er ikke overraskende, at det er her, vi finder den dyreste gade. Men det kan overraske, at der er 10.000 kroner pr. kvadratmeter ned til byens næstdyreste gade, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Hun peger på, at det er den centrale beliggenhed, der trækker salgspriserne op, uanset hvilken by der er tale om.

- Når man bor i storbyen, er en central beliggenhed alfa og omega. Det kan ikke blive centralt nok. Vil man bo i byen, er det ikke interessant at placere sig i udkanten. Man skal være lige midt i epicentret, siger Birgit Daetz.

I Odense er den dyreste gade Klosterbakken, der ligger centralt, men dog har grønne områder som nærmeste nabo, mens Aalborgs dyreste gade er nybyggerkvarteret Nordre Havnepromenade, der ligger helt ud til Limfjordsbroen.

Du kan spare mange penge på dit boliglån med en smule planlægning. Få 10 smarte fif fra uafhængige pengerådgivere og økonomiske eksperter her.

22 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere