Boligejerne udnytter den lave rente

Renten på boliglån er i bund, og boligejerne lægger lån om - men stadig ofte til rentetilpasningslån.

Et 30-årigt boliglån til 3,5 procent i fast rente. Det er næsten for godt til at være sandt - boligejerne udnytter tilbuddet og konverterer gamle lån i stor stil

Det viser tal fra Realkreditrådet.

De samlede konverteringer af realkreditlån løb op i 117 milliarder kroner i 1. kvartal 2012.

Se også:

Se også: Nye lån giver penge i lommen

Og det er især boligejerne, der har brugt de første tre måneder af 2012 på at konvertere lån. Boligejerne står bag 90 milliarder kroner af de samlede konverteringer.

- Vi har været gennem endnu en periode med rentefald, og det har udløst en markant konverteringsaktivitet - især blandt landets boligejere, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet i en kommentar til tallene og fortsætter:

- Det er primært lån med fast rente, der konverteres. Ud af de 90 milliarder, som boligejerne har konverteret lån for i 1. kvartal, er 61 milliarder kroner lån med fast rente, siger hun.

Rådet oplyser, at lysten til at konvertere ikke har været i den størrelsesorden siden 2005.

Tallene fra Realkreditrådets udlånsstatistik for 1. kvartal 2012 viser også, at rentetilpasningslån stadig er de mest populære lån.

I Realkredit Danmark hæfter man sig ved, at danskerne fortsat går efter de populære rentetilpasningslån. Man havde ellers håbet på en lille opbremsning for den type lån, efter at de nye 3,5 procents lån var kommet frem.

- Men overraskende nok falder den samlede andel af fastforrentede lån til 30,9 procent af den samlede restgæld mod 32,3 procent i sidste kvartal, lyder det fra Realkredits økonom Sonia Khan.

I realkreditselskabet glæder man sig dog trods alt over, at danskerne har taget en anbefaling til sig om trods alt at vælge lidt længere rentetilpasningslån.

Det betyder, at andelen af rentetilpasningslån med rentebinding på mellem to og fem år er steget med 1,2 procentpoint, men andelen af et-årige lån "kun" er steget med 0,6 procentpoint.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere